İhvan'dan Yeni Karar

İhvan'dan Yeni Karar

Müslüman Kardeşler’in (İhvan) Mısır ofisi resmi sitesinden (İkhwanonline) yaptığı açıklamada Mursi’nin vefatından sonra kendini dayatan realiteyi de dikkate alarak hesapları gözden geçirdiğini duyurdu.

Müslüman Kardeşler’in (İhvan) Mısır ofisi resmi sitesinden (İkhwanonline) yaptığı açıklamada Mursi’nin vefatından sonra kendini dayatan realiteyi de dikkate alarak hesapları gözden geçirdiğini duyurdu.

Mursi’nin ‘Mısır’ın demokratik tecrübesinin sembolü’ olduğunu ifade eden İhvan cemaati, tüm hataları ve eksiklikleri masaya yatırdığını ve gelecekte cemaate farklı bir yön vereceklerini vurguladı.

Askeri darbe ile yönetime gelen Sisi’nin tüm yönetim mekanizmasına karşı devrim sürecini ‘Sisi karşıtı kampta yer alan tüm hareketlerle birlikte çalışarak başlatmanın gerekliliğini’ savunan İhvan cemaati, askeri diktatörlüklere karşı mücadelede meşru yöntemlerin kullanılacağı bir strateji belirlediğini duyurdu.

Öte yandan Lübnan Al-Mayadeen televizyonuna bağlanan Mısır dışındaki İhvan liderlerinden Muhammed Sudan Mısır ofisinden yapılan açıklamanın cemaatten ayrılan ekibin açıklaması olduğunu ve İhvan liderliğini bağlamadığını ifade etti.