Siyonist Medya: HAMAS, Yeni Yılı Tel Aviv'e Saldırarak Karşıladı

Siyonist Medya: HAMAS, Yeni Yılı Tel Aviv'e Saldırarak Karşıladı

Kassam Tugayları'nın, yeni yılın ilk saatlerinde Tel Aviv ve çevresini füze bombardımanına tabi tutması işgal rejimi ve medyasını şaşırttı.

Kassam Tugayları, yeni yılın ilk saatlerinde yaptığı açıklamada, "Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv şehrini ve çevresini M90 roketleriyle bombaladık." ifadelerini kullandı.

Atış sonucunda; işgal tarafının merkezindeki onlarca şehir ve kasabada sirenler çaldı ve birçok bölgeye roketlerin düştüğü görüldü.

Atılan füzeler, işgal ordusu sözcüsünün Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonu nedeniyle Kassam'ın roket atma kabiliyetinin yüzde 80 oranında azaldığını iddia etmesinden saatler sonra geldi.

Kanal 14'ün askeri muhabiri Hillel Rosen, konuya ilişkin, "2024'ün başında fırlatılan füzeler, savaşın başlamasından 3 ay sonra ve güçlerimizin Gazze'nin her yerindeki varlığına rağmen istihbarat yokluğunu ve önceden hedefleme eksikliğini gösterdi." yorumunda bulundu.

“Israel Today” haber sitesi ise şunu belirtti: "Ordu, HAMAS'ın füze yeteneklerini yüzde 80 oranında imha ettiğini söyledi ancak bugün HAMAS, yeni yılı ülkenin merkezine saldırarak karşıladı. HAMAS bizi yendi…"

İbranice internet sitesi "Kod Kod" ise Kassam'ın Tel Aviv'e düzenlediği atışların ardından şunları söyledi: "Hamas kazandı!"

Kassam roketlerinin sevinciyle Kalkilya kentinde tekbir sesleri yayıldı ve havai fişekler patlatıldı.

Gazze Şeridi, Kassam Tugayları'nın Tel Aviv ve çevresine füze yaylım ateşi açtığı anda "Allahu Ekber" nidaları ve tezahüratlara sahne oldu.

El Kassam, Gazze'yi çevreleyen yerleşimleri neredeyse her gün bombalamaya devam ederken, geçtiğimiz yıl 21 Aralık'ta füze bombardımanıyla Tel Aviv'i hedef almıştı. (İLKHA)

https://twitter.com/i/status/1741698061879947354