Hzbullah'ın Üst Düzey komutanı Suriye'de Hayatını Kaybetti

Hzbullah'ın Üst Düzey komutanı Suriye'de Hayatını Kaybetti

Hizbullah'ın üst düzey komutanı Suriye'de hayatını kaybetti

Hizbullah tarafından bu sabah yapılan açıklamada; Suriye'de Şam Havaalanı'na yakın bir bölgede bulunan merkezlerinde gerçekleşen patlamada üst düzey komutanlarından Mustafa Emin Bedrettin'in hayatını kaybettiği ve başka yaralıların da bulunduğu ifade edildi. 
 
Açıklamada, patlamanın nasıl bir saldırı sonucu gerçekleştiğine dair ayrıntıların yapılacak incelemelerin ardından yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. 
 
Hizbullah'tan saldırının nasıl ve kimin tarafından yapıldığına dair kesin bir açıklama yapılmazken, Reuters'ın verdiği haberde ise Bedrettin'in hayatını kaybettiği saldırının Salı günü İsrail tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.
 
Şehid İmad Muğniye'nin kayınbiraderi olan Bedrettin'in, 1983 yılında ABD deniz piyadelerini hedef alan saldırıyı Muğniye ile beraber düzenlediği söyleniyor. Beyrut'taki saldırıda 241 Amerikan askeri ölmüştü. 
 İsrail'den ilk açıklama
 Eski İsrail Ulusal Güvenlik Meclisi başkanı General Yaakov Amidror, Bedrettin'in hayatını kaybetmesinin İsrail için "müjdeli bir haber" olduğunu söyledi. İsrail Ordu radyosuna açıklamalarda bulunan Amidror, bunun İsrail için oldukça olumlu bir gelişme olduğunu ancak suikastin İsrail tarafından gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmediğini söyledi.