Husiler Tatbikat Yaptı!

Husiler Tatbikat Yaptı!

Açık arazide toplanan Husi güçleri, hareket halindeki zırhlı araçları vurdu. Tankları hedef aldı.


Gazze savaşının başından beri Husiler, İsrail'e mal taşıdığı iddiasıyla Kızıldeniz'e giren gemileri hedef alıyor.

Amerika ise hemen hergün tekrarlayan bu saldırılara hava bombardımanı ile karşılık veriyor. Amerikan jetleri fırlatılmaya hazır füzeleri vuruyor.

Husiler'den ABD'ye karşı savaş tatbikatı! - 6Husiler Kimdir?

Husiler ya da resmi adıyla Ensarullah, Yemen'de faaliyet gösteren Zeydi gruptur. Grup, ismini kurucusu Hüseyin Bedreddin el-Husi'den almıştır.

1992 yılında kurulan Mümin Gençler (eş Şebabü’l Mümin) adını 2004 Yılında “Ensurallah Hareketi” (Husiler) ismiyle değiştiren örgütün adıdır. 8 Temmuz 2004’te devrik diktatör Ali Abdullah Salih başkanlığındaki Yemen Hükümeti, Husiler’i Hizbullah’a benzer silahlı bir örgüt kurmak, camileri Amerikan karşıtı ve terör yanlısı söylemlerini yaymak için kullanmakla suçlayarak çatışmanın fitilini ateşledi. Ancak Salih doğrudan Yemen ordusunu bu çatışmada kullanmak yerine Haşid adlı büyük kabileler federasyonunun Usaymat kolu içerisindeki iki aşireti silahlandırarak Husiler’e karşı savaştırdı.

Husiler’e sosyalistler ve Şafii Sünni Müslümanlar ciddi bir destek veriyor. Özellikle büyük kentlerde düzenlediği gösterilere yüzbinlerce insan katılıyor.

ajanslar