Husiler :Kızıldeniz'de  Seyreden İsrail Gemilerini Hedef Alacağız

Husiler :Kızıldeniz'de Seyreden İsrail Gemilerini Hedef Alacağız

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, ''Kızıldeniz'de düşman İsrail'e ait gemileri hedef alacağız.'' dedi.

Ensarullah Hareketi Lideri Abdulmelik el-Husi, Yemen halkına hitaben yaptığı bir konuşmada, gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Cihad kavramının önemine değinen El-Husi, ''Cihad olmadan İslam ümmeti zelil olur, hor görülür ve düşmanlara boyun eğmek zorunda kalır. İslam ümmetinin zayıf durumunun yol açtığı sorunlar, Allah yolunda cihad konusunun önemini açıkça göstermektedir.'' dedi.

El-Husi, sözlerine şöyle devam etti:

''İslam ümmetinin güçlü olması, sorumluluklarını yerine getirebilmesi ve kendini savunabilmesi açısından çok önemlidir. İslam ümmetinin sessiz kalması, dayanışma gösermemesi ve cihad ruhunun eksikliği, İslam ümmetinin itibarının zedelenmesine ve bağımsızlığını kaybetmesine yol açar.''

Ensarullah lideri, Filistin halkının 70 yılı aşkın süredir yaşadığı büyük felaketler karşısında bir milyarı aşkın Müslümanın güçlü bir tavır sergilemediğini söyledi.

Siyonistlerin Gazze Şeridi’nde soykırım yaptığını anlatan El-Husi, ''Gazze, Arap-İsrail cephesinin ablukasıyla karşı karşıya ve Filistin'in komşu ülkeleri Gazze'ye gıda, tıbbi ilaç ve insani ihtiyaçların ulaştırılması konusunda ciddi bir çaba göstermiyor.'' diye konuştu.

Ensarullah Hareketi Lideri El-Husi, ''Yemen Ordusu Hava Kuvvetleri, İsrail düşman hedeflerine yönelik birçok İHA'lı operasyon gerçekleştirdi. Füze ve İHA operasyonlarımız devam edecek. İşgal altındaki toprakların dışında bulunan Siyonist hedeflere de operasyonlar yapmayı planlıyoruz. Allah'ın izniyle Kızıldeniz'de seyreden düşman İsrail'e ait gemileri hedef alacağız.'' açıklamasını yaptı.