Husiler ile Suudi Arabistan Arasında Bir İlk

Husiler ile Suudi Arabistan Arasında Bir İlk

Yemen: Husi heyeti hac ziyareti için Suudi Arabistan'a gidiyor

Husi bağlantılı Saba haber ajansının bildirdiğine göre, Husi hareketinden bir heyet, Yemen'deki savaşın başlamasından bu yana ilk kez Suudi Arabistan'da hac ziyareti gerçekleştirmek üzere Sana'a'dan ayrıldı.

Saba , "Heyet, Rehberlik ve Hac ve Umre İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Allame Fouad Naji ile Rehberlik Bakanlığı Hac ve Umre Sektörü Müsteşarı Abdul Rahman Al-Nami'den oluşuyor." dedi .

Husi liderleri Yemen'de savaşın başladığı 2014'ten bu yana ilk kez hac ziyaretinde bulunuyor . Suudi Arabistan'dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Cumartesi akşamı, Hac yapmak isteyen 275 Yemenliyi taşıyan bir ticari uçak Sana'a Havalimanı'ndan Suudi Arabistan'a doğru yola çıktı . Bu, 2016'dan beri bu tür ilk uçuştu. Ağustos 2016'dan bu yana ticari uçuşların durdurulmasının ardından 2022'de Sana'a Havalimanı'ndan yalnızca Ürdün'ün başkenti Amman'a gitmek için uçuşlar başladı. Sana'a ziyaretlerini de içeriyordu.

Suudi Arabistan ve İran'ın 10 Mart'ta Çin'in arabuluculuğunda diplomatik ilişkileri sürdürmek ve iki ülke arasındaki yedi yıllık mesafeyi sona erdirmek için bir anlaşma imzalamasından bu yana Yemenliler arasında barış umutları artıyor.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı