Hizbullah ve Filistin Direnişi  Kordinasyon Halinde Çalışmaya Devam Edecek

Hizbullah ve Filistin Direnişi Kordinasyon Halinde Çalışmaya Devam Edecek

Sekreteri Ziad Nakhalah ve Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'yi kabul ederek son siyasi ve askeri gelişmeleri görüştü.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziad Nakhalah ve Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'yi kabul etti.

Toplantı sırasında Seyyid Nasrallah, Nakhla ve Al-Arouri, özellikle işgal altındaki Filistin'deki son siyasi gelişmeleri değerlendirdiler.

Üçlü toplantı bildirisi, direniş eksenindeki tüm güçlerin İsrail işgaline ve onun kibirine karşı koyma konusundaki kararlı tutumunu doğruladı.

Ortak açıklamaya göre, siyasi, güvenlikle ilgili ve askeri tüm gelişmelerin koordinasyonu, takibi ve uygun kararın alınmasının önemi vurgulandı.

Toplantıda Batı Şeria'daki durum ve burada direniş hareketinin tırmanması konusunda ortak değerlendirme yapıldı. Özellikle işgal altındaki Filistin ve Lübnan'daki direniş hareketleri arasında günlük ve kalıcı koordinasyon ve iletişimin önemi vurgulandı.

Seyyid Nasrallah, Nakhalah ve El Aruri arasındaki üçlü toplantı, Binyamin Netanyahu'nun işgal hükümetinin bir oturumunda "Gazze, Batı Şeria ve diğer her yerdeki" direniş liderlerini takip etme tehdidinde bulunduğu bir zamana denk geldi.

İşgal başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisini suikastla tehdit etmesinden sonra, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri'nin askeri üniforma giymiş ve önünde tüfeğiyle çekilmiş fotoğrafı yayıldı.

İsrail medyası, "Salih El Aruri'nin askeri üniforma giymiş hali, savaşı kendisinin yürüttüğünü, direniş savaşçılarından biri olduğunu ve şehit olarak ölmeye hazır olduğunu söylemek istiyor" dedi.

Bu bağlamda "Zaman İsrail" internet sitesi, Salih el-Arouri adının "son dönemde sadece güvenlik teşkilatının koridorlarında değil, uluslararası medyada, özellikle Arap medyasında da çokça anıldığını" belirtti.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı