Hizbullah İsrail Askeri Tesisini Hedef Aldı! Lübnan Sınırından Son Gelişmeler...

Hizbullah İsrail Askeri Tesisini Hedef Aldı! Lübnan Sınırından Son Gelişmeler...

Hizbullah bir dizi İsrail askeri tesisini hedef alıyor... ve işgal, Lübnan sınır kasabalarını bombalayarak karşılık veriyor

Lübnan Hizbullah'ı , 20 Kasım 2023 Pazartesi günü bir dizi İsrail askeri üssünün hedef alındığını duyururken , İsrail işgal ordusu da Markaba, Hula ve Mays el-Jabal kasabalarını hedef alan topçu bombardımanıyla birlikte yeni önleme füzeleri fırlattı.

Direniş yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Pazartesi sabahı Al-Dhahira sahası yakınlarında bir İsrail piyade topluluğu top mermileriyle hedef alındı ​​ve bu da doğrudan isabetle sonuçlandı."

Hizbullah, ikinci açıklamasında ikinci bir İsrail piyade toplanmasını hedef aldığını ve doğrudan isabetler sağladığını açıklayarak, hedeflemenin Tayhat üçgeninde füze ve top mermileriyle gerçekleştirildiğini kaydetti.

Parti ayrıca "Üç İHA ile Kiryat Şmona'nın batısındaki İsrail işgal askerlerinin toplama merkezlerini hedef aldığını ve doğrudan isabetler elde ettiğimizi" sözlerine ekledi: "Direniş savaşçıları işgal altındaki Lübnan'ın Şebaa Çiftlikleri'ndeki Zibdin kışlasını uygun silahlarla hedef aldı." silahlar."

Bu arada İsrail medyası kuzeyde ve "Gazze kuşağı" yerleşim yerlerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

İsrail medyası, kuzeydeki sirenlerle Gazze Şeridi'ndeki sirenler arasında bir dakikadan az zaman geçtiğini belirtti.

İsrail ordusu ayrıca şunları söyledi: "Lübnan'dan yaklaşık 25 atış operasyonunu ve güçlerimize ait bir mevzi yakınına bombalanan 3 İHA'yı yara almadan izledik ve ateşin kaynaklarına karşılık verdik."

Öte yandan Lübnan Ajansı, Pazartesi günü öğle saatlerinde Yarin, Dahra ve Tair Harfa kasabalarının dış mahallelerinin İsrail topçu bombardımanına maruz kaldığını bildirdi.

Pazartesi sabahı Hizbullah, Pranit kışlasını iki ağır kalibreli Burkan füzesiyle üst üste iki kez hedef aldığını duyurdu ve bu kışlanın doğrudan vurulduğunu doğruladı.

Bu, İsrail Yayın Kurumu'nun, Hizbullah'ın Lübnan sınırındaki Pranit kışlasına düzenlediği bombalamanın yol açtığı hasara ilişkin resimler yayınladığı ve Filistinli web sitelerinin bu zararları gösteren bir video klibi yayınladığı dönemde geldi.

Pazartesi günü erken saatlerde Hizbullah, güney Lübnan sınırındaki askeri operasyonlarının geçen 8 Ekim'den bu yana 1.523 İsraillinin ölümüyle sonuçlandığını duyurdu.

Lübnan Haber Ajansı tarafından yayınlanan Hizbullah'ın açıklamasında, "Lübnan sınırına komşu kolonilerdeki düşman kayıplarının sayısının 1.523 yaralıya ulaştığı" belirtildi.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı