Hizbullah: ABD'yi Vururuz

Hizbullah: ABD'yi Vururuz

Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah, bir açıklama yayınlayarak ABD'nin Suriye'deki mevzilerini vurmakla tehdit etti. saldırı durmazsa harekete geçileceği kaydedildi

Şu ana kadarki sessizliğin sebebinin zayıflık değil sabırla başka bir çözüm bulmaya çalışmak olduğıu kaydedilen açıklamada, "Amerika iyi bilir ki Suriye, Suriye Arap Ordusu ve müttefiklerinin kanı ucuz değildir ve onların Suriye’deki mevzilerini vurma yeteneği gerektiğinde mevcuttur" denildi.

ABD'ye Tehddit

Açıklamada, hava saldırıları durmadığı takdirde ABD’nin vurulacağı ifade edildi.

Bu tehdit özellikle Suriye'nin Güneydoğusunda Suriye Ordusu ve müttefikleri ile ABD ve desteklediği güçler arasında egemenlik savaşı yüzünden artan gerilimin bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

Açıklama Suriye'deki müttefik güçler operasyon odası komutanlığı adına yapıldı. Ancak Suriye'nin müttefiklerinden olan Moskova'nın açıklamaya imza atıp atmadığı bilinmiyor.

Diğer yandan Hizbullah'a bağlı El Menar televizyon kanalı Suriye'deki bir çöl arazisi üzerinde uçan bir ihaya ait görüntüler yayınladı. Görüntülerin İran'a ait bir hava aracından çekildiği bildirildi. Görüntülerde İran ihasının ABD ihasını hedef aldığı görülüyor. Bunun anlamı çok açık: 'İstediğimiz zaman vururuz."

Bu görüntüler Suriye'deki müttefik güçlerin ABD'ye saldırı kapasitesinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Ayrıca Hizbullah'ın Çarşamba günü ABD'ye yönelik tehdit açıklamasını tamamlar nitelikte.

ABD, çatışmasızlık konusunda anlaşılmış bölgelere asker gönderdiği gerekçesiyle Suriye’yi vurmuştu.

Suriye dışişlerinden yapılan açıklamada ABD’den saldırıları durdurması talep edilirken, koalisyon güçlerinin gerginliği tırmandırmanın tehlikeleri konusunda uyardığı belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR