Hindistan'da İslam Düşmanı Politikacı Başbakan Olabilir

Hindistan'da İslam Düşmanı Politikacı Başbakan Olabilir

Sabıka kaydı olan Müslüman karşıtı politikacı Hindistan'ın bir sonraki başbakanı olabilir

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Hindistan'ın en kalabalık eyaleti olan Uttar Pradesh'te Müslüman karşıtı söylemiyle tanınan bir keşiş, Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'ni (BJP) seçimlerine götürüyor. 49 yaşındaki Yogi Adityanath, 2017'de 200 milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapan kuzey Hindistan'daki Uttar Pradesh eyaletinin başbakanı olarak sürpriz bir şekilde atanmasından bu yana tartışma konusu oldu

Hindistan ofisi görüşlerini yumuşatmak için hiçbir şey yapmadı ve ikinci bir döneme hazırlanırken, Hindu seçmenlerini eyalet nüfusunun beşte birini oluşturan Müslümanlara karşı acımasızca BJP'yi desteklemeye çağırıyor.

Müslüman karşıtı eylemlerin tarihi

Adityanath, üniversitede matematik okurken, sağcı bir Hindu örgütü olan Rashtriya Swayamsevak Sangh'ın öğrenci kanadında bir aktivist oldu.

Mezun olduktan sonra, güçlü Hindu üstünlükçü geleneğiyle tanınan Gorakhnath Tapınağı'nın rahibi oldu ve aynı zamanda siyasete girdi, 1998'de ilk kez 26 yaşında Parlamento'ya seçildi.

Yol boyunca Hindu Yuva Vahini adında bir "uyanık" gençlik ordusu kurdu.

Grubun gönüllüleri, inekleri kesmekle veya "cihadı sevmek"le suçlanan Müslümanları düzenli olarak hırpalıyor. Hindu aşırılık yanlıları, bu süreçte kaç çiftin incindiği veya öldürüldüğüne bakılmaksızın, İslamofobik bir komplo teorisini Hindistan'a yaymaya kararlı.

Ancak kötü şöhreti onun çift yönlü ilerlemesini engelleyecek hiçbir şey yapmadı: 2014'te tapınağının baş rahibi olarak atandı.

Suç kayıtları

Adityanath'ın kendisine karşı çeşitli mahkemelerde bekleyen birçok ceza davası var.

2007'de toplumsal gerilimi körüklemeye çalışmaktan 11 gün hapis yattı. Bir konuşmasında, "Eğer (Müslümanlar) bir Hindu'yu öldürürlerse, biz de 100 Müslüman erkeği öldürürüz" diye yemin etti.

Adityanath, üç yıl sonra olarak dizginleri ele geçirdikten sonra, bir korku ve gözdağı atmosferini körükleyerek, Müslümanların ezanı için ve hoparlörlerin kullanımına ilişkin kısıtlamaları açıkladı.