Heniyye İstanbul'da Konuştu : Filistinli Tutsaklar İçin Savaşmaya Hazırız

Heniyye İstanbul'da Konuştu : Filistinli Tutsaklar İçin Savaşmaya Hazırız

İslami Direniş Hareketi "Hamas" Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyeh, kutsal şehri savunmak için "Kudüs'ün Kılıcı" savaşında savaşan direnişin, Filistinli tutsakları savunmak için başka savaşlara da hazır olduğunu söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Perşembe günü İstanbul, Türkiye'de düzenlediği basın toplantısında, işgal hapishanelerindeki Filistinli tutukluların koşullarındaki gelişmeler hakkında, mahkumlar meselesinin , örgütsel bir mesele olduğunu açıkladı.

Haniye "Filistin halkı, nerede olurlarsa olsunlar, mahkumlarla etkileşim halinde ve dayanışma içindeler, çünkü davaları tüm Filistinliler için birleşmiş ve birleşmiş durumda " dedi.

Heniyye Tutsakların tutsak olması meselesinin işgalle olan çatışmanın sonuçlarından biri olduğuna ve işgalden bu yana on binlerce kişinin hapishanelere ve gözaltı merkezlerine atıldığı için vahşetin ve sadizminin hedefi olduğuna dikkat çekti. işgalin çirkin yüzünün mahiyetini ortaya koyan bu davranış ve aynı zamanda Filistin halkının büyüklüğünü, sebatını ve fedakarlık kabiliyetini ifade eden bir meseledir dedi.

Haniye, "tutsakların kurtarılmasının direnişin ve işgalle mücadelesinin kapsamına girdiğini" belirten Haniye"Direniş fraksiyonları, tüm çatışma istasyonlarında tutsakları serbest bırakmak ve onlara ulaşmak için İsrail askerlerini yakalama konusundaki ısrarlarını sürdürdüğünü belirtti.

Heniyye Tutsaklar konusunun önceliklerimizin ve endişelerimizin başında geldiğini vurguladı. Gerçekten de mahkumların serbest bırakılması Hamas'ın tüm toplantılarında liderliğinin değişmez bir maddesidir . dedi

Haniye, tüm Filistin halkını, Arap ve İslam ulusunu, tutsakların işgal altındaki hapishanelerdeki adımlarını desteklemek için ciddi, güçlü ve net bir duruş sergilemeye çağırarak, “Filistin ulusal hareketinin tüm unsurlarının sahada olması gerektiğini” sözlerine ekledi.

Heniyye Tutuklularımızın haysiyetinden ve insanlıklarından taviz vermiyoruz, işgal cezaevleri yönetiminin tutsakların hareketi ile devam ettirilmesini ve insan haklarından yararlanmalarının engellenmesini kabul etmiyoruz ” dedi.

Haniye tüm uluslararası kurumları tutsaklara karşı sorumluluklarına sahip çıkmaya çağırarak, "Tutsaklarımızın işgal cezaevlerinde maruz kaldığı bu trajediye bir son vermek için insani, ahlaki ve değer sorumluluğunu taşımaları gerektiğini" vurguladı .

Heniyye Tutuklular, Pazartesi ve Çarşamba günleri merkezi günlerle cezaevlerinde tırmandırıcı adımlar uygulamaya başladılar ve adımların, tutukluluk koşullarını iyileştirmek için işgali zorlamak için bugün Perşembe günü bir açlık grevi başlatılıyor dedi

Bu, işgal makamlarının geçen Mart ayında tutsak hareketin liderleriyle kendilerine uygulanan yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili anlaşma ve mutabakatları reddetmesinin ardından Ulusal Yüksek Mahpuslar Acil Durum Komitesi tarafından onaylanan protesto adımları bağlamında geliyor .

Tutukluların işleriyle ilgili kurumlara göre, Temmuz 2022'nin sonuna kadar işgal cezaevlerinde bulunan Filistinli tutuklu ve tutukluların toplam sayısı, 27'si kadın, 175'i çocuk ve yaklaşık 670'i idari tutuklu olmak üzere yaklaşık dört bin 550'ye ulaştı .

Kaynak:Haber Kaynağı