Heniye'den FKÖ'ye "Acil Toplantı" Çağrısı

Heniye'den FKÖ'ye "Acil Toplantı" Çağrısı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniye, Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) "Batı Şeria ve Kudüs intifadasının korunması için liderler düzeyinde çerçeve toplantısı düzenlenmesi" çağrısında bulundu.

Heniye, Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, "Batı Şeria ve Kudüs İntifadasının korunması için FKÖ'ye en kısa sürede Kahire veya Gazze'de liderler düzeyinde gerçekleştirilecek bir çerçeve toplantısı düzenlenmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.
 
Hamas'ın "İntifadanın hedeflerinin korunması için ulusal birlik oluşturulması" yönündeki çağrılarını yineleyen Heniye, devletin, esirlerin ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğünün yolu olduğunu ifade ettiği bu "İntifada"nın susturulmasına yönelik tüm çabalara karşı konulması gerektiğini söyledi.
 
Heniye, "Özgürlüğün ancak direniş ile sağlanacağı yönündeki kanaata sahip Filistin halkının doğal bir tepkisi olarak gerçekleşen bu "İntifada"nın, başta Filistin halkını ve grupları birleştirmek, Filistin davasına yeniden itibar kazandırmak olmak üzere büyük başarı kaydettiğini" dile getirdi.
 
Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, ekim ayı başından bu yana yaşanan olaylarda 80'den fazla Filistinli öldürüldü.

 

Kaynak : Dünya Bülteni