Heniye: Suriye'de İstikranın  Tesis Etmesini Temenni Ediyoruz

Heniye: Suriye'de İstikranın Tesis Etmesini Temenni Ediyoruz

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, hareketinin İsrail’i asla tanımayacağını ve Filistin’in bir karışından dahi vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, hareketinin İsrail’i asla tanımayacağını ve Filistin’in bir karışından dahi vazgeçmeyeceğini vurguladı. İran’la ve diğer Müslüman ve Arap ülkelerle iyi bir ilişki kurulduğunu ifade eden Heniye, Suriye’de güven ve istikrarın yeniden tesis edilmesini ve Suriye’nin Filistin davası yolunda ortaya koyduğu tarihi rolüne geri dönmesini temenni ettiğini ifade etti.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Beyrut’ta Direniş Alimleri Küresel Birliği tarafından düzenlenen ve Balfour Deklarasyonunu konu alan bir kongrede yaptığı konuşmada “Siyonist oluşumu asla tanımayacağız ve Filistin topraklarının tek bir karışından dahi vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hareketin başta İran’la ve diğer Müslüman ve Arap ülkelerle iyi bir ilişki kurduğunu ifade eden Heniye, bu ilişkilerin hareket ve direniş için güç verici olduğunu söyledi. Heniye güven ve istikrarın Suriye’de yeniden tesis edilmesini ve Suriye’nin Filistin meselesindeki tarihi rolüne geri dönmesini temenni ettiğini belirtti.

Heniye “Arap toplumunun bir arada güven içinde yaşamasını ve Siyonist projeye karşı birlik halinde mücadele etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Hareketin direnişten yana olduğunu vurgulayan Heniye, bazı Filistinlilerin işgal güçleriyle müzakere ve anlaşma yoluna gitme çabalarının direnişin önüne engel koymaktan başka bir anlama gelmediğini belirtti. İsmail Heniye Batı Şeria’daki Filistinlilerin yeni intifada hareketleri başlatacak güç ve canlılığa sahip olduğunu vurguladı.

Balfour Deklarasyonunun yayınlanmasından bu yana geçen süre zarfında Filistin halkının ve Filistin davasının büyük zulümlere ve haksızlıklara maruz kaldığını ifade eden Heniye “Siyonist projenin geleceği yok. Siyonistler topraklarımızı işgal etmelerinin yüzüncü yılını kutlayamayacaklar!” ifadelerini kullandı.

Direnişin en doğru tercih olduğunu vurgulayan Heniye, Filistinli gruplar arasındaki anlaşmazlığı çözmek ve barışı tesis etmek için gereken neyse yerine getireceklerini belirtti.