Hamdan: Hamas'ın İran ve Hizbullah İle İlişkileri...

Hamdan: Hamas'ın İran ve Hizbullah İle İlişkileri...

Hamas Hareketi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, İran ve Hamas arasında belli başlı bir takım meselelerde var olan ihtilafın aşıldığını, iki taraf arasındaki ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunu beyan etti.

Hamas Hareketi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Usame Hamdan, İran ve Hamas arasında belli başlı bir takım meselelerde var olan ihtilafın aşıldığını, iki taraf arasındaki ilişkilerin iyi bir seviyede olduğunu beyan etti.

El-Meyadin Kanalı’na verdiği röportajda “Geçtiğimiz sene ve bu senenin başlarında birçok Hamas mensubu yetkili Tahran’a ziyaret gerçekleştirdiler. Şu aşamada ilişkinin şeklinden çok iki taraf arasında karşılıklı güvenin sağlanması için çalıştık. Hamas ilişkilerin düzelmesini istedi ve bu yönde adımlar attı” dedi.

İki taraf arasındaki ilişkinin sürdürülmesinden hoşnut olanların hiçbir endişeye kapılmalarına gerek yok. Yine bu ilişkiden rahatsız olanlar da görüşmelerin olumsuz ilerleyebileceği yönünde herhangi bir ümide kapılmasınlar” şeklinde konuşan Usame Hamdan, İsrail’in Gazze’ye gitmekte olan silah yüklü bir gemiyi ele geçirdiği yönündeki soruya, “İsrail bu iddialar sayesinde özellikle Filistin meselesi üzerinden bir düzenleme kararı alınması endişesiyle bu yönde bir düzenlemeyi kendi lehine çevirebilmek için Batı’yı İran’a ve direnişe karşı kışkırtıyor. Bir diğer sebep ise Batı’nın İran’a doğru açılım yapması yönündeki endişeleri… Ama bu yöndeki çabaları bu kez Batı tarafında herhangi bir etki uyandıracak gibi de gözükmüyor” dedi.

Suriye kriziyle ilgili, “Suriye'deki tek çözüm yolu, siyasi çözümdür. Bunu sağlayacak olan da Suriye halkının kendisinden başkası değildir. Hamas hiçbir zaman, herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamıştır. Bu, Suriye için de geçerlidir/geçerli olacaktır.” diyen Hamdan, Hizbullah konusunda ise şunları söyledi: “'Hizbullah'la ilişkilerimizde bazı çatlaklar olduğu' söylentisiyle Filistin'deki direnişi zayıflatmaya çalışanlar, yanılıyorlar.”

 

İSLAMİANALİZ