Hamas'tan Yeni Açıklama

Hamas'tan Yeni Açıklama

Hamas: Düşmanın Cenin'den çekilmesi, hedeflerine ulaşamadığının bir ilanıdır

Bugün Çarşamba günü Hamas, "tüm güçlerden ve gruplardan kahraman direniş savaşçılarımızın birliğini" teyit ederek, "işgale karşı koymada ortak saha koordinasyonunu güçlendirmenin" altını çizdi.

Hamas, yetenek eksikliğine rağmen saldırganlığa göğüs geren direniş savaşçılarını selamlayarak, Filistin halkının kararlılığını ve birliğini, direniş seçimine bağlılığını ve "topraklarımızdan ve kutsal değerlerimizden yenilene kadar" işgale karşı koymaya bağlılığını teyit etti.

Hareket, yaptığı açıklamada, düşmanın terörizminin ve suçluluğunun "direniş savaşçılarını, toprağı özgürleştirmeye en yetenekli halkımızın stratejik tercihini oluşturan direniş ve silahlı çatışma seçeneğine bağlı kalmaktan caydıramayacağını" ekledi.

Hareket ayrıca, "Siyonist düşman ordusunun Cenin kampından çekilmesi, şehitlerin ve şehitlerin fedakarlıklarına rağmen, sebat ve direniş iradesi karşısında yenilgisinin ve hedeflerine ulaşamadığının bir ilanıdır" dedi.

Al-Mayadeen muhabiri, Cenin'e yönelik saldırı sonucu hayatını kaybeden Filistinli şehit sayısının son saatlerde 13'e çıktığını söylerken, işgal ordusu bir askerinin direnişçilerin kurşunlarıyla öldürüldüğünü kabul etti .

İsrail medyası "askeri operasyonun Cenin'de stratejik bir değişikliğe yol açmayacağını" söyleyerek geri çekilme hakkında yorum yaparken, işgal Cenin'e yönelik saldırganlığının başarısızlığını kabul etti .

Kaynak:TEVHİDHABER