Hamas'tan  Yargı Müdahalesi Çağrısı

Hamas'tan Yargı Müdahalesi Çağrısı

Hamas, Siyonist düşmanın ihlallerine son vermek için uluslararası yargı müdahalesi çağrısında bulundu

İslami Direniş Hareketi "Hamas"ın Hukuk Departmanı, Siyonist düşman yetkililer ve terörist yerleşimci çeteler tarafından Filistinli sivillere karşı işlenen ihlallere ve suçlara son verilmesi için uluslararası bir adli müdahalenin gerekliliği çağrısında bulundu.

Bugün, Salı, Filistin Şehab Haber Ajansı hukuk departmanının sözlerini aktardı: Bu, tüm Filistinli kurbanların etkili hukuk yollarına başvurma hakkını garanti altına almak amacıyla, başta Uluslararası Ceza Mahkemesi olmak üzere uluslararası muhasebe araçlarının kullanılmasını sağlamalıdır.

Filistin'in Roma Statüsü'ne katılmasının ve mahkemenin yargı yetkisini işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde genişlettiğine dair beyanının üzerinden dokuz yıl geçmesinin, alınan tedbirler açısından ilerleme kaydedilmeksizin Siyonist apartheid kurbanlarını endişelendirdiğini vurguladı.
Hukuk Departmanı Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısının politikasının ve çifte standartların uluslararası adaletin uygulanmasına engel teşkil edebileceğini ve bunun Mahkeme Tüzüğü'nün önsözünde belirtilenlerin ihlalini ve çelişkisini içerdiğini kaydetmiştir uyarısında bulundu

Filistin halkının etkili bir hukuk yoluna erişiminin devam eden gecikmesinin ve engellenmesinin, Siyonist düşmanın yetkililerinin işgal altındaki topraklarda daha fazla suç işlemesi için bir sebep olacağını değerlendirdi.

"Hamas" hareketinin hukuk departmanı, mahkemenin Cumhuriyet Savcılığı'nı, özellikle Hamas'ın görev alanına giren suçların faillerinin ve suç ortaklarının tespit edilmesi ve kovuşturulması açısından kovuşturma ve adli hesap verebilirlik yolunda ilerlemeye çağırdı.

Taraf devletlere, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı'na, Filistin'in durumuyla ilgili olarak Mahkeme Tüzüğü'nde belirtilen görevini ve rolünü yerine getirmesi ve Filistin'in çözümüne engel olmaması için baskı yapmaları çağrısında bulundu.

Bugün, Siyonist düşmanın uluslararası insancıl hukuk kurallarını ihlal eden kurbanları için son çare olan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin çerçevesini tanımlayan Roma Statüsü'nün kabulünün 25. yıldönümü olduğunu belirtmekte fayda var.
Kaynak: TEVHİDHABER.COM