HAMAS'tan Syriza'ya Sürpriz Tebrik

HAMAS'tan Syriza'ya Sürpriz Tebrik

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS), Yunanistan genel seçimlerini kazanan sol eğilimli Syriza'yı tebrik ettiği iddia ediliyor.

imetürk'ün Filistin kaynaklarından edindiği bilgiye göre Gazze'nin kontrolünü elinde bulunduran HAMAS hareketinin, Yunanistan genel seçimlerini kazanan Syriza hareketinin seçim zaferini tebrik etti. İddialara göre Syriza'yı tebrik eden HAMAS, seçim başarısından ötürü kutladığı Syriza'dan Filistin ile daha çok dayanışma sağlamasını talep etti.

Seçim öncesi sık sık İsrail karşıtı açıklamalarda bulunan SYRIZA lideri Aleksis Çipras, "İsrail ile askeri işbirliğinin geliştirilmesine karşıyız. Eğer iktidara gelirsek İsrail ile imzalanmış bulunan savunma işbirliği anlaşmalarını yürürlükten kaldıracağız." ifadelerini sık sık kullanmıştı.

Resmi olarak HAMAS kanadından tebrikle ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak Filistin tarafının açıkça İsrail karşıtı tavrını ortaya koyan SYRIZA'yı tebrik etmesinin HAMAS'ın Filistin davasına destek veren herkesle ilişki kurma politikasıyla uyumlu olduğu sosyal medyada sıkça dillendiriliyor.  

TİME TÜRK