Hamas'tan Siyonistlere Mescid-i Aksa Uyarısı

Hamas'tan Siyonistlere Mescid-i Aksa Uyarısı

Hamas, Siyonist düşmanın ve yerleşimcilerinin Mescid-i Aksa'yı bölme planları konusunda uyardı

İslami Direniş Hareketi "Hamas"ın siyasi büro üyesi Musa Ebu Mazruk bugün Perşembe günü, Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölmeye hazırlık olarak günlük bir rutine dönüştürmemesi konusunda uyardı.

Siyonist düşman ve yerleşimcilerinin, düşmanın Filistin ulusal ve İslami sembollerini hedef alması ve Mescid-i Aksa'dan sürülmeye devam etmesi de dahil olmak üzere Mescid-i Aksa'da ve işgal altındaki Kudüs'te daha fazla saha olayı empoze etmek için aralıksız çaba sarf ettiğine dikkat çekti.

Mescid-i Aksa'ya yönelik bu yoğun Siyonist hedeflemesinin Arap ve İslam ulusunu resmi, popüler, partizan ve kitlesel düzeylerde harekete geçirmeye çağırdığını kaydetti.

Ebu Merzuk, Mescid-i Aksa'dan sadece yüzlerce metre uzaklıkta bulunan İsrail'in Yahudileşen Mücevheri Sinagogu'nun kubbesinin inşaat işini bitirmek için düşmanın yaptığı şeyi, İsrail için oluşturduğu büyük tehlikeler nedeniyle reddettiğini ifade etti.

Siyasi Büro üyesi şunları söyledi: İşgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'da meydana gelen saldırılar ve suçlar, düşman güçlerinin Nablus şehri ve Cenin şehrine bağlı “Ya'bad” kasabasına saldırmasıyla örtüşüyor

Ebu Mazruk, Hadise'nin kapanışında, Filistin halkının evleri yıkmaya yönelik daha saldırgan politikaların uygulanmasına son vermek için Batı Şeria'nın tüm bölgelerinde düşman güçleriyle artan çatışmalarla yüzleşmeye devam ettiğini vurguladı.