Hamas'tan Mısır'a Tepki

Hamas'tan Mısır'a Tepki

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Direnişi yok etme girişimlerinin kuruntudan ibaret olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

 

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Mısırlı üst düzey dört güvenlik yetkilisinin ve diplomatın Kahire'nin Hamas Hareketi'ni Gazze'de yok etmek için her yolu deneyeceği, bunun için Fetih Hareketi'yle işbirliği yaptığı ve Gazze Şeridi'ndeki her türlü kargaşayı destekleyeceği yönündeki açıklamalarını kınadı.

Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili yayınladığı yazılı bildiride, bu açıklamaların tehlikeli olduğunu ifade ederek, Mısır'ın ilk kez resmi olarak Filistinlilerin iç işlerine karıştığını ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin direnişini yok etmeye çalıştığını bu açıklamalarla itiraf ettiğini söyledi.

Mısır yönetiminin direnişe yönelik saldırılarını Hamas hakkında asılsız bilgiler yayarak ve gerçekleri saptırarak örtmeye çalıştığını bildiren Ebu Zuhri, açıklamaların aynı zamanda Fetih Hareketi'nin bazı liderlerinin Gazze Şeridi'ni hedef alan planlara karıştıklarını kanıtladığını ifade etti.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, direniş güçlerini devirme girişiminin kuruntudan ibaret olduğunu belirterek, Arapların öncelikle yapması gereken şeyin güçlerini işgal rejimine karşı kullanmak olduğunu bildirdi