HAMAS'ın Tünel Yapısıını Yetkilisi Anlattı

HAMAS'ın Tünel Yapısıını Yetkilisi Anlattı

Hamas yetkilisi Talal en-Nassar, siyonist rejimin en büyük korkusunun tüneller olduğunu belirterek “İsrail’in yer altı bağlantı ağını çözme şansı sıfır” dedi.

Hamas’ın siyasi büro yöneticilerinden Talal en-Nassar, siyonist çetenin en büyük korkusunun
Gazze’de açılan tüneller olduğunu söyledi. En-Nassar “Tüneller için özel bir birim kurduk. Sistemi kontrol eden ve bütün dolaşımı, lojistiği ve güvenliği sağlayan özel bir birim bulunuyor. Her ağın bir alternatifi var. İsrail’in en büyük hedefi bu ağa dair bilgiedinmek. Ama yeraltı bağlantı ağını çözme şansları sıfır” dedi.

Haber7'ye açıklamarda bulunan en-Nassar, siyonist rejimin günlük 1 milyar dolar harcadığı katliam sürecinden ağır yenilgiyle ayrılacağını söyledi.

"OYUNU KENDİMİZ KURDUK"

7 Ekim baskını hakkında bilgi veren Hamas yöneticisi en-Nassar şunları anlattı:

Baskında haricî etki olmadı. Oyunu tamamen kendimiz kurduk. Hatta Mossad’a Gazze’deki durumla ilgili yanıltıcı mesajların ulaşmasını sağladık. İsrail istihbaratı ve ordusunu uyuttuk.

O gece Yahudi Simhat Tora bayramıydı. Kutlamalar öncesi İç İstihbarat Birimi (Şabak) ve Mossad bir rapor hazırladı. Tel Aviv’e,Gazze’de ve sınırda konuşlu tümenin güvenliğinin hiç olmadığı kadar sağlam olduğu bildirildi.

Bu rapor sebebiyle ordu mensupları gece boyu içki içip sefahate daldı. Biz de onları o gafi l yakaladık. 1.200 genç, 12 bin kişilik siyonist tümeni dağıttı. Her açıdan onları kör ettik. Bütün elektronik sistemlerini felce uğrattık. Hacker’larımız sistemlerini çökertti.

Onlara tarihî hezimet yaşattık.

"PLANLARINI FELÇ ETTİK"

Bu operasyonun görünmeyen kısmında çok ciddi bir hazırlık vardı. İsrail bu yenilgiyi hiçbir biçimde unutamaz. Elbette İsrail vahşeti ile ilgili hesaplar yaptık. Ancak dünya bilsin ki İsrail bu bayramlarının hemen ertesinde Gazze’ye büyük bir saldırı yapacaktı. Tuzağa düştüler. Şimdi bir yandan Gazze’yi bombalıyor, diğer yandan kendi içlerinde kavga ediyorlar.

Ordu-siyaset-istihbarat üçgeninde içten içe çatışma yaşanıyor. Netanyahu, istihbaratı ve baskında tam anlamıyla rezil duruma düşen orduyu suçluyor. Mossad, Gazze’deki yer altı tünel ve Hamas’ınsiyasi, askerî yapısını çözme adına çok kısır bilgiye sahip. Biz ise İsrail’in en kritik adımlarından, kararlarından haberdar olabiliyoruz.

Dolayısıyla hem İsrail’in sadece Gazze ya da Mescid-i Aksa, Körfez, Suriye, Irak, İran ve hatta Türkiye ile ilgili bütün planlarını da felç ettik, oyunlarını bozduk. Bu söylediklerimi zaman geçtikçe hem İslam âlemi hem insanlık daha net görecek, anlayacak.

“Biz yabancı bir ülkeye değil işgal ordusuna baskın düzenledik” diyen Talal en-Nassar şöyle konuştu:

O gün ve sonrasında sadece askerlerle savaştık. Sivillere kıymadık. Maalesef 1948’den sadece İsrail’le değil, onların uşaklarıyla savaşıyoruz. Erdoğan’ın duruşunu maalesef İslam dünyası ve Arap ülkelerinde birkaç istisna dışında göremedik. Her birimizi tek tel öldürseler de Filistin davasından vazgeçmeyiz. Sultan Abdülhamid’in emanetine ihanet etmeyeceğiz..