HAMAS'ın Gazze'deki lideri  Yahya Sinvar: Hazırız

HAMAS'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar: Hazırız

HAMAS'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar, Kassam Tugayları'nın elindeki işgalci esirlerin takas karşılığında serbest bırakmaya hazır olduklarını açıkladı.

HAMAS'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar, 7 Ekim'den bu yana devam eden Aksa Tufanı operasyonunda ilk kez açıklama yaptı.

Aksa TV'nin haberine göre Sinvar, "Direniş tarafından tutulan tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında işgal hapishanelerindeki tüm mahkumların serbest bırakılmasını içeren bir takas anlaşmasını derhal sonuçlandırmaya hazırız." açıklamasında bulundu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde daha önce Gazze Şeridi'ndeki siyonist esir sayısının 250 civarında olduğunu, 200'ünün El Kassam Tugayları'nın gözetiminde olduğunu ve yabancı uyruklu olduğu ortaya çıkan bir grubun da Gazze'de misafir olduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz birkaç gün içinde Kassam Tugayları, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda Amerikalı bir kadın ile kızı ve iki yaşlı Yahudi olmak üzere dört esiri serbest bırakmıştı.

Serbest bırakılanlar, kaçıranların kendilerine iyi davrandığını ve işgal bombardımanı sonucu bir yerden başka bir yere nakledildiklerini doğrulamıştı. (İLKHA)