Hamas Yetkilisi Mahmud el-Zahar  İran'a Teşşekür Etti

Hamas Yetkilisi Mahmud el-Zahar İran'a Teşşekür Etti

El-Zahar: Direniş ekseninin görevi, Siyonist düşman varlığının ve Filistin işgalinin sona ermesidir

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu Üyesi Mahmud el-Zahar bugün Pazartesi günü, Kudüs ekseninin misyonunun Siyonist düşman varlığının bölgeden temizlemesi olduğunu belirtti.

El Aksa Radyosu tarafından yeni program planının bir parçası olarak yayınlanan Mehwar programının ilk bölümüne ev sahipliği yaptığı sırada geldi.

El-Zahar, "Kudüs işgal altındaki bir başkent meselesi değil, İslam inancının bir parçasıdır ve Mescid-i Aksa ile Kudüs ile İslam arasındaki bağı güçlendirmeli" dedi.

Mescid-i Aksa'nın yakılmasının 53. yıl dönümünü yaşıyoruz ve bu, Araplar devletlerinin camiyi işgal planlarından kurtarmak için mücadele etmediğini belirtti.

Zahhar Batı Şeria direnişi, gelişimi açısından Gazze direnişinin bir kopyası haline geldi ve Siyonist çevrelerde kafa karışıklığına neden oldu. dedi

Zahhar Batı Şeria şehitlerinin cenazelerinin, direnişi destekleyen büyük bir ulusal devlete işaret ettiğini açıkladı.

Siyonist işgalden etkilenen herkesin, bir kısmı Siyonistler tarafından işgal edildiği için Suriye ve Lübnan gibi kurtuluş eksenine katılması gerektiğini vurguladı. Lübnan ülkesi işgal tarafından öldürüldü ve bu nedenle hepsinin direniş ekseninde birleşmeleri gerekiyor. dedi

Al-Zahar, Mısır ile ilişkilerin net olduğunu ve rolünün Filistin davası için önemli olduğu kadar, Arap ve İslam ülkelerine ve Filistin'in kurtuluşuna odaklanan dünya ülkelerine açık olması açısından da önemli olduğuna dikkat çekti.

El-Zahar sözlerini şöyle tamamladı: İran'a direniş eksenine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, İnşallah mücadele"nin yakın olduğunu vurguladı ve ve hazırlanmak gerektiğini vurguladı