Hamas : Yeni Bir Esir Takası Anlaşması Olabilir

Hamas : Yeni Bir Esir Takası Anlaşması Olabilir

Hamas, direnişin yeni bir anlaşma sağlama yeteneğini doğruladı

TERCÜMMEHABER /TEVHİDHABER

İslami Direniş Hareketi "Hamas" Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "direnişin" Filistinli mahkumları İsrail hapishanelerinden kurtarmak için yeni bir anlaşmaya varabileceğini söyledi.

Bu, 25 Haziran 2006'da Onbaşı Gilad Şalit'in yakalanmasıyla sona eren savaşın 16. yıldönümü vesilesiyle yazılı bir basın açıklamasıyla geldi.

Hamas yaptığı açıklamada, "2011'de Wafaa al-Ahrar anlaşmasını tamamlamada başarılı olan direniş, bugün tetiği elinde tutarken yeni bir esir takası anlaşmasını İsrail'e dayatabiliyor" dedi.

Hamas, "Direnişin pençesindeki işgal askerleri, cesur tutsaklarımız serbest bırakılana kadar güneşin ışığını göremeyecek" dedi.

Hareket, "tutsaklara yönelik ihlallerini sürdürmek için işgali" uyardı ve "tutukluların davasını tüm siyasi, medya, insan hakları ve insan hakları alanlarında destekleme ve savunma faaliyetlerinin devam etmesi" çağrısında bulundu.

18 Ekim 2011'de "Hamas" hareketi, İsrail askeri "Gilad Şalid'in " serbest bırakılması karşılığında işgalin 1.027 Filistinli mahkumu serbest bırakmaya zorladığı "Wafa Al-Ahrar" anlaşması adını verdiği bir mahkum değişimi anlaşması gerçekleştirmişti