Hamas Ve İslami Cihad'dan İslam Ülkelerine Çağrı

Hamas Ve İslami Cihad'dan İslam Ülkelerine Çağrı

“Hamas” ve "slami Cihad" Arap ve İslam ülkelerini Filistin direnişini desteklemeye çağırıyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Cumartesi günü "Hamas" ve "İslami Cihad" hareketleri Arap ve İslam ülkelerini Filistin direnişini desteklemeye çağırdı.

Nakhala'nın Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen İslam Ulusal Konferansı'nın 11. oturumuna katıldıkları sırada yaptığı konuşmada geldi.
Haniyeh konuşmasında, "Filistin'deki direniş, davayı siyasi, mali, hukuki, medya ve her alanda çeşitli yollarla tasfiye etme projelerine karşı stratejik bir seçenek olarak desteklenmelidir" dedi.
"Ulusun bileşenleri ve akımları arasındaki birlik unsurlarını geri yüklemek, daha yüksek çıkarlar üzerinde anlaşmak, rollerin entegrasyonunu sağlamak ve bölgedeki projelerle yüzleşmek için bir zorunluluktur" diye ekledi.
Ayrıca, "meydanların ve direnişin cephelerinin birliği, işgalin bir sonraki sahneyi çizmesine izin vermeme çağrısında bulundu.

Buna karşılık El Nakhaleh, "Direniş kültürünü söz ve konumla yayarak ve Filistin'deki direnişi mümkün olan her şeyle destekleyerek bugün bize düşen büyük sorumluluklar var" dedi.
Nahle Filistin'i günlük gündemin bir başlığı yapmalıyız ve Filistinliler olarak buradaki siyasi güçlerin direniş, koruma ve muhafazaya dayalı ilişkileri için en uygun modeli sağlamak bizim sorumluluğumuzdur. dedi


Nahle Arap rejiminin Filistin halkının rolünü ve direnişini ihmal ederek düşmanla her alanda açık bir ilişkiye yönelmesini” kınadı.

22 Arap ülkesinden 6 ülke, yani Mısır, Ürdün, BAE, Bahreyn, Fas ve Sudan, İsrail ile normalleşti.