Hamas  ve  İslami Cihad Fitne Çıkarmak İsteyenlere İzin Vermedi

Hamas ve İslami Cihad Fitne Çıkarmak İsteyenlere İzin Vermedi

"Hamas" ve "İslami Cihad" liderleri arasındaki görüşme, iki hareket arasındaki ilişkinin derinliğini doğruluyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

"İslami Cihad" hareketinin Genel Sekreteri Cuma akşamı, Gazze'deki hareketin genel başkan yardımcısı ve siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri'nin de dahil olduğu "Hamas" hareketinden önde gelen bir heyeti kabul etti

Toplantıda bölgedeki gelişmeler, Filistin davası ve "meydanların birliği" için verilen mücadelenin seyri ele alındı.

Toplantıya katılanlar, Filistin'in içindeki ve dışındaki Filistin halkını selamlayarak, "Kudüs, Filistin'in ebedi başkentidir ve her yerde Filistin halkının birliğinin ve çatışmaların merkezi olmaya devam edecektir" dedi.

"Hamas" ve "Cihat" liderleri, iki hareket arasındaki ilişkinin derinliğinden ve işgal karşısında birlikte çalışmaya devam etmekten bahsetti.

Toplantıda "iki hareket arasındaki ilişkinin sağlam ve stratejik bir ilişki olduğunu ve Filistin'deki direniş projesine hizmet ederek büyüdüğünü ve geliştiğini" vurguladılar,

İki hareket tutsakların adımlarını desteklediklerini açıkladı ve Filistin halkını onlarla en geniş dayanışma kampanyasını başlatmaya ve onları desteklemek için her yere gitmeye çağırdı.

Toplantıya katılanlar, başta İran ve Lübnan'daki Hizbullah olmak üzere Filistin direnişini destekleyen herkese teşekkür ettiler.

22 Ağustos'ta, "Hamas" ve "İslami Cihat" hareketleri yaptığı açıklamada, "direnişin geri dönüşü olmayan stratejik bir seçim olduğunu ve iki hareket ve tüm arasındaki yüksek ve gelişmiş koordinasyon yoluyla devam edeceğini" doğruladı.

Ne Olmuştu ?

Gazze'ye yapılan son saldırıda Hamas harketi savaşa dahil olmaması Hamas Hareketi ile İslami Cihad hareketinin arasınnın açık olduğu yorumlarınna neden olmuştu .

Kaynak:Haber Kaynağı