Hamas : Suriye İle İlişkilerimiz Yeniden Başlamıştır

Hamas : Suriye İle İlişkilerimiz Yeniden Başlamıştır

Hamas lideri Şam'da konuştu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Gazze'deki "Hamas" hareketinin lider yardımcısı Halil el-Hayya, Suriye'nin başkenti Şam'dan yaptığı açıklamada, hareketin Hamas liderliği tarafından onaylanmayan her türlü bireysel eyleme son vereceğini ve ilişkilerin yeniden başladığını duyurdu.

Bugün Çarşamba günü, Hamas'ın Gazze'deki komutan yardımcısı Halil el-Hayya, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmenin "sıcak geçtiğini ve Suriye'den Filistin halkına ve direnişlerine tüm desteği sağlama konusundaki kararlılığını dile getirdi. "

El-Hayya, Filistinli gruplardan oluşan bir heyetle Suriye cumhurbaşkanı ile görüşmesinin ardından Şam'dan şunları söyledi: toplantımız onun projelerine bir cevaptır."

Esad ile görüşmemiz şanlı bir gün ve bundan sonra Suriye'deki varlığımızı sürdüreceğiz ve halkımızın ve Suriye'nin istikrarını desteklemek için onunla birlikte çalışacağız" diye ekledi: "Cumhurbaşkanı Esad'a güvence verdik. Suriye'nin, toprak bütünlüğünün ve tek devletin yanındayız ve onu hedef alan her türlü saldırıya karşıyız." dedi

El Hayya, "Hamas, Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere Suriye'ye dönme kararını kendisine bildiren hiçbir ülkeden herhangi bir itiraz duymadı" dedi.

    Kaynak:Haber Kaynağı