Hamas: Siyonistler Mısır'ın Teklifini Reddetti

Hamas: Siyonistler Mısır'ın Teklifini Reddetti

Ebu Merzuk: "Netanyahu Ateşkes Görüşmelerini İlk Karesine Kapattı"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyelerinden olan ve Kahire'deki ateşkes görüşmelerinde Filistin tarafını temsil eden heyet içinde yer alan Dr. Musa Ebu Merzuk, siyonist işgal rejiminin başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ateşkes konusunda Mısır yönetiminin önerilerini de reddederek ateşkes görüşmelerini ilk karenin içine kapattığını ifade etti.

Ebu Merzuk, kişisel facebook sayfasında bugün (18 Ağustos Pazartesi) yaptığı açıklamada Netanyahu'nun kara ve hava saldırılarının başarısızlıkla sonuçlanmasından dolayı hedeflediklerine ulaşamaması sebebiyle kendi içindeki tenakuzların esiri olduğunu dile getirdi.

Açıklamasında ateşkesin süresinin dolmasına 24 saatlik bir süre kaldığına dikkat çeken Ebu Merzuk, yeniden uzatılmaması ihtimalinin bulunduğunu ve Filistin direnişinin şartlarından vazgeçmeme konusunda da kararlı olduğunu ifade etti.

Bu arada Hamas sözcülerinden Husam Bedran da yaptığı açıklamada, ateşkes görüşmelerinde olumlu bir ilerleme kaydedilmemesi durumunda hareketlerinin ateşkesin yeniden uzatılması konusunda istekli olmadığını söyledi. Bedran, işgal rejimine uzatmaları bir oyalama oyunu olarak kullanmasına fırsat verilmemesinden yana olduklarını ifade etti.

Husam Bedran, Filistin heyetinin Mısırlı aracıyla toplantısını dün akşam tamamladığını ve ateşkes süresinin dolması öncesinde yeni bir toplantı planlarının olmadığını söyledi.

 

Fiem