Hamas : Siyonist Devlet Ciddi Değil

Hamas : Siyonist Devlet Ciddi Değil

Hamas: İsrail tutuklu takas dosyasını taşımak konusunda ciddi değil

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Hamas İsrail tutuklu takas dosyasını taşımak konusunda ciddi değil dedi

Hareketin Arap ve İslami İlişkiler Ofisi başkanı Halil el-Hayya, El Aksa TV'de (Hamas'a bağlı) bir televizyon röportajında ​​şunları söyledi:

Al-Hayya, Hamas hareketinin "mahkumları her şekilde serbest bırakmak için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğini" vurguladı.

Al-Hayya, Esirlerimize boyunlarımız emanet, onların özgürlüğüne kavuşmaları için her türlü çaba ve titizlikle çalışıyoruz ve onlara sadık kalacağız” dedi.

Hamas, haklarında hiçbir bilgi vermeden Gazze Şeridi'nde dört İsrail askerini esir tutuyor.

Hamas, İsrail askerlerini, özellikle yüksek cezaları olan Filistinli mahkumlarla değiştirmekte ısrar ederken, İsrail bunu reddediyor ve 2006'dan bu yana kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki yaşam koşullarını iyileştirmenin bir şartı olarak askerlerinin serbest bırakılmasını talep ediyor.

Mısır, Hamas ile Hamas arasında arabuluculuk yapıyor. İsrail esir takası anlaşması yapmak için uğraşıyor ama bu dosyada henüz bir ilerleme kaydedilmedi.

İsrail hapishanelerinde 544'ü bir veya daha fazla kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılan yaklaşık 4.600 Filistinli var

Öte yandan El-Hayya, “Kudüs kentinde ve Mescid-i Aksa ve çevresinde yaşanan olaylardan ve İsrail’i sorumlu tuttu ve “oradaki kahramanlarımız srail işgali için tetikte” dedi.