Hamas:  Netanyahu Siyonist Esirlerin Ailelerini Kandırıyor!

Hamas: Netanyahu Siyonist Esirlerin Ailelerini Kandırıyor!

Hamas) siyasi büro üyesi Muhammed Nazzal, El Cezire'ye önemli açıklamalarda buldu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyasi büro üyesi Muhammed Nazzal, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının durdurulması konusunda bir anlaşmaya varmak için hala yeni bir siyasi ufuk olmadığını söyledi.

Nazzal, El Cezire'ye verdiği mülakatta "Netanyahu bir anlaşma imzalamaktan kaçınıyor ve direnişin elindeki İsrailli esirlerin ailelerini kandırıyor" dedi.

Netanyahu'ya bağlı İsrail medya kuruluşları tarafından yayınlanan sızıntıların amacının "Siyonist kamuoyunun dikkatini mahkumların serbest bırakılması için müzakereler yapıldığı yönünde dağıtmak" olduğunu söyledi.

İsrailli heyetlerin Doha, Paris ya da Kahire'ye gönderilmesiyle bir şey elde edilmesinin beklenmediğini söyledi. Netanyahu'nun, direnişin elindeki İsrailli mahkumların ailelerinin öfkesini yatıştırmak için bu heyetlerin çok az bir güçle gönderilmesini istismar ettiğini de sözlerine ekledi.

Nazzal, "Direniş, işgalin uzlaşmazlığı ışığında müzakerelerle ilgili uygun zamanda uygun kararı alacaktır" dedi.

Nazzal, İsrail'in "özellikle World Central Kitchen çalışanlarının öldürülmesinden sonra eşi benzeri görülmemiş bir yalnızlık içinde olduğunu" da sözlerine ekledi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı