Hamas: Lübnan'dan Roketleri  Kimin Ateşlediğini Bilmiyoruz

Hamas: Lübnan'dan Roketleri Kimin Ateşlediğini Bilmiyoruz

Hamas: Lübnan'dan roketi kimin ateşlediğini bilmiyoruz ama bunu memnuniyetle karşılıyoruz

Hamas hareketi, Güney Lübnan'dan işgal altındaki bölgelere roketlerin kim tarafından atıldığını bilmediğini ancak Siyonist rejime yönelik ateşlenmelerini memnuniyetle karşıladığını duyurdu.

Hamas hareketinin liderlerinden İsmail Rızvan, Sputnik haber ajansına yaptığı özel açıklamada, Siyonist rejimin tüm Arap ve İslam milletlerinde duyguları uyandırmasının ardından Lübnan'daki füzelerin Arapları ifade etmek için kullanıldığını duyurdu. ve Siyonist işgalin suçlarını, özellikle saldırıyı inkar etmedeki İslami öfke, Mescid-i Aksa ve içindeki ibadet edenler ve inzivacılar kurşuna dizildi.

Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırısını kınadı ve Hamas'ın Siyonist rejimin saldırganlığına karşı Lübnan'ın yanında olduğunu söyledi.

Rizvan, Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne saldırısıyla ilgili olarak, bu bölgeye yapılan saldırının Filistin ulusunun gücünü sarsmayacağını ve rejimin devam eden suçlarının sonuçlarının sorumluluğunu Mescid-i Aksa'nın yanında durmaktan alıkoymayacağını söyledi.

Siyonist rejimin Filistin ulusuna karşı savaş suçları işlediğini, dini kutsallıklar ve insanlığa karşı ihlaller işlediğini, Filistin, Lübnan ve tüm bölgede gerginliğin tırmanmasının sebebinin Siyonist rejimin bu eylemleri olduğunu sözlerine ekledi.

Rizwan, Siyonist rejimin saldırganlığına ve art arda gelen saldırılarına son verilmesi çağrısında bulunarak, "İsrail'in Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya karşı yapacağı her türlü ahmaklığın karşısında Filistin halkı duracak ve tüm bu suçların hesabı sorulacaktır." dedi

Siyonist rejim Cuma sabahı yaptığı açıklamada, Perşembe günü Lübnan'ın güneyinden Siyonist yerleşim birimlerine yönelik düzenlediği roket saldırılarına karşılık olarak Lübnan'ın güneyinde ve Gazze Şeridi'ndeki Hamas ve Filistinli direniş gruplarının üslerini hedef aldığını duyurdu.

Bu rejimin ordusu Perşembe günü Lübnan'dan Siyonist yerleşim yerlerine 34 füze atıldığını ve bunlardan 25 önleme füzesi ve beş füzenin işgal altındaki topraklara düştüğünü duyurdu.

Siyonist rejim, işgal altındaki topraklara yönelik bu füze saldırısından Hamas hareketini sorumlu görüyor.

Bu tırmanış, iki gün önce Siyonist güçlerin Mescid-i Aksa'yı basması ve ibadet edenlere saldırmasının ardından gerçekleşti.

Bu saldırının ardından Filistinliler, Gazze Şeridi'nden Gazze Şeridi'ndeki Siyonist yerleşim birimlerine 10 roket attı. Buna karşılık Siyonist rejim, savaşçıları ve topçularıyla Gazze Şeridi'nin orta ve güneyindeki Filistin direniş üslerini hedef aldı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı