Hamas Lideri Hamdan İran'da Konuştu

Hamas Lideri Hamdan İran'da Konuştu

Hamdan: Direniş, çatışma gücünü ispatladı

İran’ın başkenti Tahran'daki basın açıklamasında konuşan Hamdan, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının soykırıma maruz kaldığını kaydederek, "Gazze'nin kuzeyinde kuşatma nedeniyle acı çeken 600 bin kişi var ve savaşın başından bu yana buralara yiyecek ve ilaç girmesine izin verilmiyor" dedi.

Hamdan, "Özgürlükten, demokrasiden, insan haklarından bahseden dünya, onların yavaş yavaş ölümlerini hiçbir şey yapmadan izliyor çünkü suçu işleyen İsrail" ifadelerini kullandı.

"Batı ve ABD suç ortağıdır, onları sadece destekçi olarak görmüyoruz" diyen Hamdan şöyle devam etti:

"Sahada yaşananlar direnişin çatışma kabiliyetine sahip olduğunu kanıtladı. Direniş 7 Ekim'de Gazze çevresinde konuşlanmış askeri tümeni yenerek zafere ulaştı. Direniş düşmana sıfır mesafeden saldırarak her gün zafere ulaşıyor.

İşgal güçleri, direnişin 900 tanka, 54 zırhlı personel taşıyıcıya ve düzinelerce askeri araca zarar verdiğini veya imha ettiğini itiraf etti.

Düşmanın Refah'a saldırmaya yönelik herhangi bir girişimi aynı güç ve cesaretle karşılanacak ve düşman bundan yalnızca zarar görecektir.”

Hamdan, ateşkesle ilgili görüşmeler ve aracılara ilişkin de şunları söyledi: "Tutumumuz kesin, saldırganlığın tamamen ve kapsamlı bir şekilde durdurulmasının gerekliliği 4 noktada özetlenebilir: Halkımıza yardımların gönderilmesi, yeniden inşa sürecinin başlaması, ablukanın kaldırılması ve bu taleplerin hayata geçirilmesinin bir sonucu olarak esir takası.”

Filistin İslami Cihad Hareketi liderlerinden Ali Ebu Şahin ise Filistin halkının, maruz kaldığı tüm suçlara ve imha savaşlarına rağmen, yakında ilan edilecek zafer denklemini, savaşçıların sahadaki üstün performansıyla denklemi yazdığını belirtti.

Batı Şeria ve Gazze'deki direniş güçlerinin birliğine vurgu yapan Ebu Şahin, direniş güçleri arasında bugün en iyi haliyle temsil edilen siyasi birliğin öneminin altını çizdi.

“Zaferi oluşturacak olan Filistin iç denklemidir ve bu, düşmanın hedeflerine ulaşmasını engelleyecektir” diyen Ebu Şahin, İsrail’in, 1 buçuk milyondan fazla insanı Refah’a ittikten sonra burayı işgal etme tehditlerini yerine getireceği konusunda uyardı.

Ebu Şahin, sözlerinin devamında "İşgalciler böylece çağdaş tarihin en korkunç katliamını gerçekleştirmeye hazırlanıyor" dedi.

Ebu Şahin, Arap ve İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı, öncelikle bu katliamın yaşanmaması ve İsrail rejiminden izin beklemeden Gazze Şeridi'ne insani yardımın ulaştırılması konusunda sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

İslami Cihad yetkilisi şöyle devam etti: “Normalleşen Arap rejimleri kafamızı ağrıttı. Filistin'den geriye kalanları korumak için İsrail ile normalleştiklerini iddia ediyorlardı. Ancak bugün, işgal rejimi üzerindeki ablukayı kaldırmak için sınırlarını ve limanlarını açtıklarını görüyoruz.”

Gazze’deki soykırımdan ABD ve Avrupa ülkelerinin sorumlu olduğunu kaydeden Şahin, "Gazze'deki halkımızı desteklemek için gösterilere çıkan on milyonlarca özgür insanı selamlıyoruz. Arap rejimlerinin Gazze halkını desteklemek isteyen halklarına uyguladıkları baskıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin, düşmanın sahada başaramadığını dolaylı müzakereler ile asla başaramayacağını bildirdi.

YDH