Hamas İsrail Tankının 3D Modelini Yaptı

Hamas İsrail Tankının 3D Modelini Yaptı

Hamas, askeri eğitimlerde kullanmak üzere İsrail'in Merkava tankının 3D modelini oluşturdu

Hamas'ın askeri kanadı, Gazze Şeridi'nde savaşçıların eğitiminde kullanılmak üzere İsrail'in kullandığı Merkava tankının 3D modelini yaptı.

Hamas'a yakın bir internet sitesinin haberine göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'ndan bir yetkili, üyelerinin eğitim sırasında pratik yapabilmeleri için teorik bilgilerle Merkava tankının 3D modelini inşa ettiklerini söyledi.

Açıklama yapan Kassam Tugayı yetkilisi "Amaç Siyonist ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda kullandığı Merkava tankının tam boyutları ile direnişçileri tanıştırmaktır. Tankın gerçek boyutunu bilmek Filistinlilerin eğitiminde çok etkili olacaktır. Böylelikle tankın zayıf ve güçlü yönlerini incelemek ve öğrenmek imkanımız oluyor" dedi.

Merkava, dünyanın en yıkıcı Ana Muharebe Tankı (MBTS) olarak biliniyor. İsrail'in 2008 ve 2014 yılları arasında Gazze Şeridi'ne karşı yürüttüğü üç yıkıcı askeri saldırıları Merkava tankları ile gerçekleştirdi. 

Hamas'ın, İsrail'in Gazze'ye geçen yaz yaptığı son saldırıda, Filistin topraklarına kara harekatı yaparken kullandığı çok sayıda Merkava tankını imha ettiği açıklanmıştı.