Hamas  İslami Cihad'ın Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı Ve  Önemli Bir Mesaj Vedi

Hamas İslami Cihad'ın Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı Ve Önemli Bir Mesaj Vedi

Hamas, Cihad'ı kuruluşunun yıldönümü dolayısıyla tebrik ediyor ve direnişin ortakları olarak devam edeceğini vurguluyor.

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

Hamas'tan yapılan açıklamada , "Biz İslami Direniş Hareketi içinde yer alan Hamas'ta, İslami Cihad hareketindeki kardeşlerden en önde gelenleri, hareketin Genel Sekreteri olan kardeş Mücahit lideri Ziyad el-Nakhala, Siyasi Büro'ya, hareketin liderlerine, kadrolarına ve savaşçılarına, Otuz beşinci kuruluş yıldönümü vesilesiyle içten tebriklerimizi iletiyoruz dedi

Hamas, Filistin ulusal hareketine niteliksel bir katkı olarak "cihad"ın başlatılmasına ve Filistin halkının hedeflerine ulaşmak için toprağın ve halkın kurtuluşu için stratejik bir seçenek olarak kapsamlı direnişin güçlendirilmesine büyük bir katkı sözü verdi.

Hamas yaptığı açıklamada, "kahraman şehitler, kurucu Dr. Fathi Al-Şikaki , Dr. Ramazan Şallah, lider Tayseer Al-Jabari ve lider Khaled Mansour ile tüm şehit ve mahkum konvoylarının önderlik ettiği bir yürüyüş olduğunu hatırlattı. "

Hareket, Kudüs Tugaylarını, El Kassam Tugaylarını ve işgal karşısında Filistin direnişinin tüm kollarını bir araya getiren parlak görüntüden duyduğu gururu dile getirdi.

Topraklar ve kutsal yerler işgalin pisliğinden temizlenene ve Filistin halkı evlerine dönene ve başkenti Kudüs olan bağımsız bir devletin kuruluşunu kazanana kadar bu birliğin sağlam, sağlam ve sürekli kalacağını vurguladı.

Bugün Perşembe günü İslami Cihad hareketi, Gazze'de merkezi bir festivalle kuruluşunun 35. yıldönümünü kutluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı