Hamas, İİT Genel Sekreteri'nin Kudüs'ü Ziyaret Çağrısını Eleştirdi

Hamas, İİT Genel Sekreteri'nin Kudüs'ü Ziyaret Çağrısını Eleştirdi

islami Direniş Hareketi (Hamas), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni'nin tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeye çağırmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, direniş ve cihadın Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmenin tek y

islami Direniş Hareketi (Hamas), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni'nin tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmeye çağırmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, direniş ve cihadın Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmenin tek yolu olduğunu belirtti.

İİT Genel Sekreteri İyad Medeni, tüm Müslümanları Kudüs'ü ziyaret etmeye davet ederek, Kudüs'ün "İslam turizm başkenti" ilan edilmesinin pratikte gerçeğe dönüştürülmesini istemişti.

Medeni, geçtiğimiz Pazar günü "Hafızalardaki Kudüs" sergisinin Ramallah kentindeki açılışında yaptığı konuşmada, Müslümanların on binler halinde Kudüs'e gelmesinin sağlanması gerektiğini ifade ederek, "Müslümanların Suudi Arabistan'ı umre ve hac için ziyaret ettikleri gibi Kudüs'ü ve Filistin'i de ziyaret etmeleri için Ürdün ve Filistin seyahat şirketleriyle birlikte bir yol bulmalıyız" dedi.

Hamas Hareketi, bugün (6 Ocak Salı) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamada, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılmasının tüm Müslümanların üzerine farz olduğunu ve bu görevi terk etmenin caiz olmadığını belirtti.

Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın ancak cihat ve direniş yoluyla işgalden kurtarılabileceğine dikkat çeken Hamas, "Mescid-i Aksa'yı ziyaret aşkımız işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmeye gerekçe olmamalı" dedi.