Hamas Heyetinden Hizbullah’a Ziyaret

Hamas Heyetinden Hizbullah’a Ziyaret

Lübnan’daki Hamas heyeti bugün Ahmed Abdulhadi liderliğinde Hizbullah heyeti ile görüştü. Hizbullah heyetine ise Hizbullah Hareketi Siyasi Konsey üyesi Hasan Hubbullah liderlik etti.

Lübnan’daki Hamas heyeti bugün Ahmed Abdulhadi liderliğinde Hizbullah heyeti ile görüştü. Hizbullah heyetine ise Hizbullah Hareketi Siyasi Konsey üyesi Hasan Hubbullah liderlik etti.

İki heyet arasında gerçekleşen görüşmede, İsrail’in son saldırısı ile bağlantılı olarak bölgedeki son gelişmeler ele alınarak Direniş’in Siyonist düşmanın ortadan kaldırılmasında ve saldırıların durdurulması noktasında oynadığı rol vurgulandı.

Söz konusu görüşmede Filistin ve Lübnan arasındaki ilişkiler de ele alınarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğine işaret edildi.

“Mısır’ın Kararı İsrail’e Karşılıksız Bir Hizmettir”

Bedran: Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı terör örgütü gören kararının üzüntü verici olduğunu, kararın herkesten çok kararı verenlere bir kötülük olduğunu söyledi.

“Mısır’ın Kararı İsrail’e Karşılıksız Bir Hizmettir”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Husam Bedran, Mısır’ın başkenti Kahire’deki acil davalara bakan mahkemenin Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nı terör örgütü gören kararının üzüntü verici olduğunu, kararın herkesten çok kararı verenlere bir kötülük olduğunu söyledi.

Mısır mahkemesinin aldığı karar üzerine açıklama yapan Hamas sözcüsü Bedran, “Kahire mahkemelerinden birinin Kassam Tugayları’nı terör örgütü gösterme kararı gerçekçi değildir. Bu karar ahlaktan yoksun olduğu gibi, hukuku dayanaklardan da yoksundur” dedi.
 
Kararın işgal rejimine verilmiş karşılıksız bir hizmet olduğuna dikkat çeken Bedran, ümmetin onuru olan Kassam Tugayları’nın sadece Filistin’de değil her yerde ümmetin onurunu savunduğunu ifade etti.

Kahire mahkemesi, en son Sina’da Mısır ordusuyla Mısır polisine karşı yapılan saldırılarda parmağı olduğu iddiasıyla Kassam Tugayları’nı terör örgütü ilan etti.