Hamas Heyeti Rusya'da Lavrov İle Görüştü

Hamas Heyeti Rusya'da Lavrov İle Görüştü

Bir Hamas yetkilisi, hareketinin "yakın zamanda" Moskova'yı ziyaret ettiğini açıkladı ve grubun İsrail'e karşı "sabrının tükendiği" konusunda uyardı.

Filistin Direniş hareketi Hamas Salı günü Rusya'ya üst düzey bir heyet gönderdiğini ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştüğünü söyledi.

Hamas'ın siyasi büro başkan yardımcısı Salih el-Aruri, Hamas'ın internet sitesinde yayınlanan bir röportajda, parti liderlerinin Rusya'yı ziyaret ederek Lavrov ile görüştüklerini ve ziyaretin Hamas'ın büyük küresel güçler arasındaki ağırlığının bir yansıması olduğunu söyledi.

Arouri, "Hareket liderliği Moskova'yı ziyaret etti ve Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Bu, hareketin birçok küresel aktörle oynadığı rolü vurgulayan önemli bir ziyaretti. Aruri Önümüzdeki haftalarda başka bir uluslararası Hamas gezisi olabileceğini de sözlerine ekledi. Aruri, Moskova ziyaretinin ne zaman gerçekleştiğini belirtmedi, sadece "yakın zamanda" olduğunu söyledi.

Ramazan öncesinde Filistinlilere yönelik artan İsrail saldırıları hakkında yorum yapan Aruri, hareketin "sabrının tükendiğini" söyledi.

İsrail baskınları yoğunlaştıkça Batı Şeria'da İsrail-Filistin gerilimi artıyor ve bu ABD'nin güvenlik durumu hakkında uyarılarına yol açıyor. İsrail, Aslan yuvası da dahil olmak üzere birçok Batı Şeria grubunu Hamas tarafından desteklenmek ve finanse edilmekle suçladı.

Bu arada, Rus-Hamas ilişkileri istikrarlı bir şekilde büyüdü. Rusya, Filistin uzlaşma dosyasındaki rolünü artırmaya çalışıyor ve bazı Filistinliler Rusya'nın on yıldan uzun süredir askıda olan dosya üzerindeki ABD tekelini kıracağını umuyor.

Hamas yetkilileri, en son geçen yılın Eylül ayında olmak üzere Rusya'nın başkentine birkaç ziyarette bulunmuştu

Kaynak : TEVHİDHABER