Hamas Heyeti Rusya'da Görüşmelerde Bulundu

Hamas Heyeti Rusya'da Görüşmelerde Bulundu

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, İslami Direniş Hareketi "Hamas"ın siyasi büro üyeleri Musa Ebu Merzuk ve İzzet el-Rişk ile Filistin meselesini görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Filistin ulusal birliğinin yeniden tesis edilmesi hakkında yaptığı açıklamda Rusya'nın farklılıkların üstesinden gelmek ve Filistin liderlerinin konumlarını birleştirmek için önlemler konusunda yardıma devam etmeye hazır olduğunu bellirtti .

Bakanlık, görüşme sırasında iki tarafın Filistin-İsrail ihtilaf bölgesinde ortaya çıkan duruma dikkat çektiğine dikkat çekerken, Rusya'nın Filistin sorununun ilgili Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi kararları temelinde çözülmesi konusundaki tutumunu teyit ettiğini belirtti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El-Maliki geçen Şubat ayında "Novosti" ajansına verdiği bir röportajda, Filistin makamlarının Ramallah şehrinde ulusal uzlaşma konulu bir Filistin-Filistin toplantısı düzenlemek için hazırlıklara başladığını söyledi.

Ekim 2022'de, başlıca Filistinli hareketler ve gruplar Cezayir'de bir dizi istişare toplantısı düzenledi. Bu toplantı Filistin'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra Filistin'de yeni oluşumların düzenlenmesi anlamına gelen "Filistin Uzlaşması için Cezayir Bildirgesi"nin kabul edilmesiyle sonuçlandı.

Kaynak: TEVHİDHABER

Bogdanov, Filistin sorununu Politbüro üyeleriyle görüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı