Hamas Heyeti  Kahire'de ! İşte Ziyaretin Amacı

Hamas Heyeti Kahire'de ! İşte Ziyaretin Amacı

Haniyeh başkanlığındaki bir Hamas heyeti, grupların toplantısına katılmak için Kahire'ye geldi

Bugün, Cumartesi, Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye, hareketin liderliğinden bir heyetin başında Mısır'a geldi. Haniye Filistinli grupların yarın El Alameyn şehrinde yapılacak olan genel sekreterler toplantısına katılacak.

Hamas, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada , heyette Haniye'nin yardımcısı Salih El-Aruri ile siyasi büro üyeleri Musa Ebu Merzuk, Halil El-Hayyah, Hüsam Badran ve Ruhi Mushtaha'nın yer aldığını bildirdi.

Hamas genel sekreterleri toplantısının "topraklarımıza, insanlarımıza ve kutsallıklarımıza yönelik Siyonist saldırganlığın artması, özellikle de mübarek Mescid-i Aksa'nın sürekli olarak saldırıya uğraması ışığında" düzenlendiğine dikkat çekti.

Hamas, toplantı sırasında "Filistin pozisyonunu birleştirmeye ve işgale karşı birleşik bir ulusal stratejik plan üzerinde anlaşmaya" çalışacağını söyledi.

Pazar günü Mısır, Filistin Otoritesi Başkanı Mahmud Abbas ve çeşitli grupların liderleri tarafından işgal altındaki topraklardaki siyasi ve saha durumunu, özellikle de ışığında tartışmak üzere bir Filistin ulusal toplantısına ev sahipliği yapacak.

Başkan Abbas'ın, "Fetih" hareketinin liderliği ve Filistin Yönetiminden bir heyet eşliğinde Cumartesi saatlerinde Kahire'ye varması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Abbas, çeşitli konuları görüşmek üzere Mısırlı mevkidaşı Abdel Fattah El-Sisi ile bir araya gelecek.

Başkan Abbas'ın gelişiyle bağlantılı olarak, Filistin gruplarından genel sekreterler düzeyinde toplantıya davet edilen birçok delegasyon gelecek.

Filistinli grupların yarın gerçekleştirilecek toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı Abbas ve Hamas'ın siyasi büro başkanı birkaç gün önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda Türkiye'de bir araya gelmişti.

Bundan bir kaç gün önce , İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nakhala'nın, " mücahit kardeşlerimiz Siyonist İşgal hapishanelerinde serbest bırakılmadan hareketin Kahire'deki genel sekreterler toplantısına katılmak istemediğini söylediğini iddia edilmişti

Buna karşılık, İslami Cihat Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, "Filistin Yönetimi'nin çözüm ve müzakerelere dayalı projesinin başarısız olduğunu" doğruladı ve Batı Şeria'daki yerleşim birimlerindeki artış bunu doğruluyor dedi ve konuyla ilgili yorum yapmadı.

Kaynak:TEVHİDHABER