Hamas: Asla İzin Vermiyeceğiz

Hamas: Asla İzin Vermiyeceğiz

Hamas: Mescidi Aksa’ya yönelik dayatmalara izin vermeyeceğiz

Hamas lideri Heniyye, işgalci siyonistleri, bütün dünyayı etkisi altına alan Coronavirus salgınını fırsata çevirmek suretiyle Kudüs ve Mescidi Aksa’da çirkin planlarını dayatma girişiminde bulunması konusunda uyararak, “Bu planlar hayata geçmeyecek ve halkımıza, toprağımıza veya kutsal mekânlarımıza dayatılamayacak” ifadelerini kullandı.
 
Hamas lideri Heniyye, siyonistelerin, Mescidi Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri’yi esir almasını ve ardından hakkında mescitten uzaklaştırma kararını vermesini sert bir şekilde kınadı. Heniyye, “Söz konusu uzaklaştırma kararı, kişinin Mescidi Aksa’yı ziyaret etme ve namaz kılma hürriyeti gibi haklarının gasp edilmesidir ve aynı şekilde işgalcilerin, Aksa’yı namaz kılanlardan boşaltma planının bir parçasıdır” dedi.
 
Heniyye, siyonistlerin, işgal ve saldırı politikalarına karşı gece gündüz demeden Mescidi Aksa’da gönüllü olarak nöbet tutan Kudüslü muhafızları selamladığını belirtti.
 
İşgalci siyonistlerin, Mescidi Aksa’ya saldırı çağrılarını son zamanlarda artırdığına dikkat çeken Heniyye açıklamasında, bütün Filistin halkını, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’yı korumaya ve her platformda müdafaa etmeye davet etti.
 
Öte yandan Hamas’ın Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile tüm Arap ve İslam ülkelerinin liderlerini, işgal altındaki Kudüs şehrinde bulunan mukaddes Mescidi Aksa’yı Yahudileştirme planlarına karşı dini ve tarihi sorumluluk üstlenmeye ve Siyonist projelerin hayata geçirilmesini önlemek için acil bir şekilde fiili olarak harekete geçmeye çağırdı.
 
Siyonist işgalciler, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Es-Suvvane Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenleyerek Şeyh İkrime Sabri’yi gözaltına almıştı. (İLKHA)