Hamaney: Yemen'e Saldırı Ahmakca

Hamaney: Yemen'e Saldırı Ahmakca

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Yemen'de işlediği cinayetlerin izleri, Suudi Arabistan'ın yakasına yapışacak" dedi.

Hamaney'in basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, ülkeyi ziyaret eden Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum'u kabul eden Hamaney, bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Öncelikli olarak en kısa zamanda Yemen'de "mazlum halkın öldürülmesine bir son verilmesi" gerektiğini belirten Hamaney, "Yemen vakası, Suud yönetimi içerisinde bilgelikten yoksun, cahil bir düşünce yapısının karar mekanizması konumunda olduğunu gösteriyor" yorumunu yaptı. 
Hamaney, "Suudi Arabistan'ın Yemen'e saldırı gerekçesi ahmakça. Onlar istifa edip kaçarak ülkesine en hassas dönemde ihanet eden eski cumhurbaşkanının talebi üzerine Yemen'e saldırdılar. Suudi Arabistan, Yemen'de büyük bir hata yaptı. Yemen'de işlediği cinayetlerin izleri, Suudi Arabistan'ın yakasına yapışacak" diye konuştu. 
Hamaney ayrıca Irak'ın bölge meselelerinde etkin bir rol oynama kapasitesine sahip olduğuna değinerek, İran'ın, Irak'ta istikrarın güçlendirilmesi için gerekli her türlü yardımda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Masum da ülkesine yaptığı yardımlardan dolayı İran'a teşekkür ederek, "Irak halkı ve hükümeti, DAEŞ saldırılarının yoğun olduğu en zor zamanlarda İran'ın yaptığı yardımları hiçbir zaman unutmayacak. Irak'taki DAEŞ ile Suriye'dekinin hiçbir farkı yok. Zira DAEŞ tüm bölge ve dünya için ortak bir tehdittir" ifadesini kullandı. 

AA