Hamaney: Trump'a  Müteşekkiriz

Hamaney: Trump'a Müteşekkiriz

İran dini lideri Ayettulah Ali Hamaney, "Trump ABD'nin gerçek yüzünü gösterdiği için müteşekkiriz" dedi. Hamaney ülkesinin tehditlerden korkmadığını da belirtti.

İran dini lideri Ayettulah Ali Hamaney ordu mensuplarının katıldığı törende konuştu. 

Trump'ın ABD'nin gerçek yüzünü deşifre ettiğini savunan Hamaney, "ABD'de yeni göreve başlamış bu kişiden, ABD'nin gerçek yüzünü gösterdiği için müteşekkiriz. Kendisi son günlerde ve seçim kampanyası süresindeki sözleri ve davranışlarıyla bizim 38 yıldır anlattığımız ABD'nin gerçek yüzünü dünya halklarına göstermiş oldu. ABD, 5 yaşında bir İranlı çocuğu gözaltına alarak Amerikan insan hakları kavramının ne olduğunu da göstermiş oldu" dedi. 

Trump'ın "İran Obama'ya minnettar olmalı" sözlerini sert şekilde eleştiren dini lider Hamaney, "Neden eski ABD yönetimine minnettar olacağız? İran'a uyguladığı yaptırımlardan dolayı mı? DAEŞ örgütünü oluşturduğundan dolayı mı? Yoksa Suriye ve Irak'ı ateşe verdiğinden ötürü mü?" şeklinde konuştu.

"İranlı tehditten korkmaz" diyen dini lider Ali Hamaney, "ABD eski Başkanı Barack Obama İran'ı felç etmeyi başaramadı, diğerlerinin de buna gücü yetmez" ifadesini kullandı. 

Obama yönetiminin İran'ı felç etmek amacıyla İran'a ağır yaptırımlar uyguladığını söyleyen Hamaney, " Obama yönetimi hedefine varamadı. Diğerleri de bu büyük milleti felç etmeyi başaramayacak" dedi.

Hamaney, İran halkının cuma günü düzenlenecek 1979 İran İslam Devrim'nin yıldönümü törenlerine geniş katılımla Trump'a gerekli cevabı vereceğini de belirtti.

kaynak ntv