Hamaney: Filistin ''Deniz'den Nehir’e'' bir Bütündür

Hamaney: Filistin ''Deniz'den Nehir’e'' bir Bütündür

Tahran’da gerçekleşen, İİT Parlamentolar Birliği Konferansı’na katılan yetkililer bugün İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Hamaney ile görüştü.

İran Haberi Sosyal Medyada Paylaş ! 16.1.2018 20:16:29
Ayetullah Hamaney: Filistin ''Deniz'den Nehir’e'' bir bütündür ve Kudüs de onun başkentidir
Tahran’da gerçekleşen, İİT Parlamentolar Birliği Konferansı’na katılan yetkililer bugün İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Hamaney ile görüştü.
Ayetullah Hamaney: Filistin 

 

Tahran’da gerçekleşen, İİT Parlamentolar Birliği Konferansı’na katılan yetkililer bugün İran İslam Cumhuriyeti Rehberi Ayetullah Hamaney ile görüştü.


Tahran’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 13. Konferansı'na katılan yetkililer bugün Ayetullah Hamaney ile görüştü.


Bu görüşmede, İslam dünyasının önemli konularda net ve yüksek bir sesle tavır alması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Hamaney, “Filistin” ve “İslam dünyasının birliği”nin önemine de atıfta buludu.


Ayetullah Hamaney, dünyada yaşanan gelişmeler karşısında İslam ülkeleri ve devletlerinin dini ve tarihi rollerine işaret ederek, “İslam dünyası önemli ve hayati konularda rol oynamalı ve eski yıllardaki güçlerin egemenliği gibi acı olayların tekrarlanmasına izin vermemelidir” dedi.


İran İslam Cumhuriyeti Rehberi, İİT Parlamentolar Birliği Konferansı’nda Myanmar ve Keşmir meselelerinin ele alınması, ancak aynı zamanda Bahreyn ve Yemen’in gözardı edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, “İslam dünyasındaki önemli meselelerde net bir tavır alınmalı. Çünkü böylece dünya kamuoyunda etkili olunabilir. Genellikle Siyonistler tarafından yönetilen Batı’nın propaganda imparatorluğuna İslam dünyasındaki önemli meseleleri unutturup sessizlik komplosuyla yoketmesine müsaade etmemeliyiz” ifadelerinde bulundu.


Batı’nın propaganda imparatorluğunu yenilgiye uğratmanın mümkün olduğunu vurgulayan Hamaney, “Siyonistleri yumuşak savaşta yenmek mümkündür. Nitekim ki onlar Lübnan’da sahadaki savaşta yenilip ve bunu itiraf etmekte zorunda kaldılar” değerlendirmesini yaptı.


Ayetullah Hamaney, İslam dünyasının en önemli meselenin Filistin olduğuna işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:


Filistin meselesinde “Yurt işgali”, “Milyonlarca kişinin toplu sürgünü” ve “insanlığın büyük katliam ve cinayeti” olayları yaşandı. Bu zulmün tarihte örneği yoktur. Siyonist Rejim’e karşı mücadele etmenin faydasız olduğu düşünülmemeli. Zira Allah’ın izni ve lutfüyle Siyonist Rejim karşısındaki direnişler sonuca ulaşacak. Nitekim ki direniş hareketleri önceki yıllara nazaran güçlenmiştir. Bir gün “Nil’den Fırat’a” sloganını atan Siyonistler artık kendilerini koruyabilmek için duvar örmek zorunda kalıyor. Hiç şüphesiz ki Filistin “‘Deniz’den Nehir’e” bir toprak ve tarihtir ve Kudüs de onun başkentidir ve bu gerçeği inkar etmek mümkün değildir.


ABD’nin Kudüs kararını “başından büyük halt” olarak nitelendiren Hamaney, “Onlar bu işi yapamayacaklar ve çabaları başarısız çıkacaktır. ABD ve Siyonist Rejim’le işbirliği yaparak Müslüman kardeşlerine karşı savaş açan devletler çok açık bir ihanette bulunuyor. Günümüzde Suudiler bunu yapıyorlar” ifadelerini kullandı.


Ayetullah Hamaney, konuşmasının bir bölümünde de ABD’nin “insan hakları” iddiasına işaret ederek, şunları kaydetti:


Bugün ABD’de iş başında olan kişi ülkesinin yaklaşımını çok net ve açık bir bir şekilde ilan ediyor. Tabii ki bundan öncekilerin de yaklaşımı farklı değildi, ancak onlar ilan etmiyordu. Bunun ispatıysa onun Afrika, Latin Amerika ve diğer ırklarla ilgili sözleridir ki insan hakları ihlalinin en tipik örneğini göstermekte. Terörle mücadele ettiklerini ileri süren ABD’liler Terörist Siyonist Rejim’e açıkça destek veriyor. Ayrıca mevcut ABD Başkanı’nın seçim kampanyalarındanki iddialarına göre ABD IŞİD’i oluşturup sonuna kadar da destekledi.


Kaynak : Rast haber