Hamaney: Direniş Güçleri Harekete Geçecek

Hamaney: Direniş Güçleri Harekete Geçecek

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupların harekete geçeceğini açıkladı

İran devlet televizyonuna göre, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, başkent Tahran'daki bir toplantıda konuştu. Konuşmasının bir bölümünde İsrail'in Gazze'deki saldırılarına değinen Hamaney, "İsrail'in Gazze'deki saldırılarının devam etmesi halinde Lübnan Hizbullahı'nın da dahil olduğu direniş güçleri olarak adlandırılan grupları kimsenin durduramayacağını" söyledi.

"Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil"

İsrail'in Gazze'de dünyanın gözleri önünde Filistinlilere karşı soykırım yaptığını dile getiren Hamaney, "Bazı yabancı yetkililer, Filistinlilerin neden sivilleri öldürdüğünü söylüyor. Yerleşim yerlerinde yaşayanlar sivil değil. Hepsi silahlı" dedi.

İsrail - Hamas savaşında 11. gün: İsrail sivil nüfusun gitmesini istediği bölgeleri bombalıyor

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Lübnan'ın güneyinde 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile İsrail ordusu arasında karşılıklı çatışmalar yaşanıyor. Şu ana kadar kontrollü devam eden çatışmalarda 3 İsrail askeri ölürken, 3 sivil, 4 Hizbullah askeri ve 2 Filistin İslami Cihat Hareketi üyesi şehit oldu.

Lübnan Hizbullahı, Suriye'deki guruplar , Irak'ta gruplar ve Yemen'deki Husiler direniş güçleri olarak adlandırıyor.

Ajansalar