Halkın  Mücahitleri (Münafıkları)  Tekfirciler  ile İşbirliği Yaptı

Halkın Mücahitleri (Münafıkları) Tekfirciler ile İşbirliği Yaptı

Irak ve Suriye'deki Halkın Mücahitleri adıyla da bilinen Münafık terör örgütü, direniş hareketine karşı muhalif ve tekfirci gruplarla iş birliği yaptı.

Tesnim haber ajansının bildirdiğine göre Münafık terör örgütünün direniş eksenine karşı IŞİD gibi isyancı ve tekfirci gruplarla yaptığı iş birliği; bilgi toplama, telefon casusluğu, para transferi ve hatta tekfircilere asker toplama gibi yardımları kapsıyor.

Bu terör örgütünün Irak'taki faaliyetlerine dair elde edilen belgelere göre, grubun faaliyetlerinin önemli bir kısmı IŞİD ile işbirliği içinde direniş eksenine karşıydı.

Bu terörist grup, IŞİD'in Irak'taki varlığının başlangıcında, bu tekfirci grubun liderleriyle birkaç kez görüşmüş ve bu toplantılarda IŞİD komutanları, bu grubun dini tartışmalara ilgi duymadığına ve İran aleyhine çalışan her gruba yardım edeceklerine ikna olmuşlar.

Münafık örgütü ile IŞİD arasındaki işbirliği, IŞİD güçleri için askeri ve istihbarat eğitimleri düzenlemek, telefonlarını boşaltma yoluyla direniş komutanlarına dair elde edilen bilgileri sağlamak ve hatta Iraklı aşiretlerin silah altına alınmasına ve tekfirci gruplara gönderilmesine yardımcı olmayı içeriyor.

Münafıklar, elde ettikleri direniş odaklı bilgilerin önemli bir bölümünü IŞİD'in dışında Siyonist rejime ve Irak'ta bulunan Amerikan güçlerine de ulaştırdı.

Bu bilgiler, genellikle terör operasyonları gerçekleştirmek amacıyla toplanan ve kullanılan komutanların isimlerini, ikametgahlarını, seyahat rotalarını ve hatta ailelerine ilişkin bilgileri içermektedir. (Tesnim)