Halid Meşal İran ve Hizbullah Hakkında Ne Dedi ?

Halid Meşal İran ve Hizbullah Hakkında Ne Dedi ?

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halit Meşal, geçmişten günümüze kadar İran'ın maddi ve askeri olarak yardımlarının Filistin Direnişi'nin güçlenmesinde etkili olduğunu vurguladı...

Filistin el Yewm Haber Ajansı'nın verdiği bir habere göre, İslami Direniş Hareketi Hamas Lideri Halid Meşal İranlı bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Filistin Direnişi'nde İran’ın maddi ve askeri yardımına dikkat çekti.

Hamas Lideri Meşal geçmişte Suriye iç savaşında Tahran ile bazı konularda ihtilafa düştüklerini ancak bu ihtilafların Filistin ile ilgisinin olmadığını belirtti.
Meşal verdiği röportajın devamında daha sonra, “Ancak şunu kesinlikle ifade etmek istiyoruz ki tüm İslam ümmeti ile ilişkilerin düzeltilmesi gerekiyor. İran da İslam ümmetinin bir parçasıdır.” Dedi.

Lübnan Hizbullah'ı ile ilişkiler hakkında da değerlendirmede bulunan Meşal, '' Uzun yıllardır Hizbullah ile ilişkilerimiz vardı. Halende devam ediyor. İki hareket olarak Siyonizm'e düşmanız. Her kesim kendi çapında mücadelesini yapıyor. Çabaların birleştirilmesi ile zafere ulaşacağımıza inanıyoruz.'' vurgusunda bulundu.

Siyonist İsrail ile ateşkes sağlanması için hiçbir taviz verilmeyeceğinin altını da çizen Meşal, 'İsrail, direnişin baskılarına boyun eğmediği müddetçe hiçbir netice vermeyecektir. Direniş Siyonistlere hiçbir taviz vermeyecektir.' ifadelerini kaydetti.

Türkiye'de bir kısım medya ise internet üzerinde, Meşal’in röportajını tam tersi haber yaparak Hamas'ın; İran ve Hizbullah ile ilişkilerini tamamen kopardığı iddiasında bulunmuştu.

 
Kaynak: İlke Haber Ajansı