Haaretz: "İsrail, Genişlemesini Tamamlayıp Küçülmeye Başlayan İmparatorluk"

Haaretz: "İsrail, Genişlemesini Tamamlayıp Küçülmeye Başlayan İmparatorluk"

Haaretz: "İsrail, Genişlemesini Tamamlayıp Küçülmeye Başlayan İmparatorluk"

Siyonistlerin ünlü günlük gazetelerinden Haaretz'in yazarlarından Amir Oren, işgal rejiminin Gazze'de 51 gün süren ve şiddeti son raddesine kadar kullanan savaşında Filistin direnişi engelini aşamayarak şartlarını kabul etmek zorunda kalması üzerine yazdığı yorumda İsrail'in genişleme dönemini tamamlamış şimdi de küçülme dönemine girmiş bir imparatorluk olduğunu ifade etti.

Gazetede bugün (29 Ağustos Cuma) yayınlanan makalesinde Oren, İsrail'in geçmişteki benzer imparatorluklar gibi genişlemede son aşamasına gelmiş olduğunu ve artık bu dönemi kapatmak zorunda kaldığı için küçülme acılarını çekmeye başladığını vurguladı.

Amir Oren yazısında Netanyahu'nun iki ay önce "böl - yönet" teorisiyle Gazze'yi Batı Yaka'dan tamamen ayırma planından söz etmesine ve Dayton Tugayları olarak adlandırdığı Abbas milislerine kapılarını açmasına da dikkat çekti. Oren yazısında işgal rejimiyle güvenlik işbirliği yapan Mahmud Abbas'ın güvenlik organlarını da 1950'li yıllarda General Glop Paşa'nın Ürdün'de oluşturduğu ve ABD'nin çıkarlarını korumakla görevlendirilen tugaylara benzetti.

Oren fakat İsrail'in bugün dünyanın da baskısıyla bir Filistin devleti kurulmasının altyapısının oluşturulması için Filistin'in iki tarafı arasında hemen geçiş hattı oluşturulmasını kabul düşüncesini yeniden gündemine almak zorunda olduğunu dile getirdi.

Siyonist yazar işgal rejiminin Gazze'ye son saldırısında aldığı yenilginin İsrail'in işgal ettiği alanlardan yavaş yavaş çekilmeye zorlanmasının beşinci delili olduğunu, buna 2006'da Güney Lübnan'da aldığı yenilginin de dâhil olduğunu ifade etti.

Bu yorum, Filistin halkının özgürlük ve yurda dönüş mücadelesindeki kararlı tutumunun işgalci siyonistlere "Büyük İsrail" hayallerini unutturduğunu gösteriyor.

Amir Oren, Netanyahu'nun direnişin şartlarını kabul ederek ateşkese razı olmasından sonra yazdığı yorumda da "Yedi haftalık savaştan sonra Hamas:1 İsrail: 0" başlığını kullanmıştı.

fiem

Page Top