Güney Sudan'da 9 Uganda Askeri Öldürüldü

Güney Sudan'da 9 Uganda Askeri Öldürüldü

Güney Sudan'da devam eden çatışmalarda, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir'e destek olmak için bölgeye gönderilen Uganda ordu birliklerinden 9 askerin öldürüldüğü duyuruldu

Güney Sudan'da bulunan Uganda ordusundan 9 askerin muhalifler tarafından öldürüldüğü, 12 askerin de yaralandığı açıklandı.

Uganda, Güney Sudan'da muhalif gruplarla savaşan Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir'e destek olmak için bölgeye ordu birliklerini sevketmişti. Bölgeye giden birliklerden 9 askerin bir çatışmada hayatını kaybettiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Uganda ordu sözcüsü Paddy Ankunda, isyancılarla yapılan bir çatışmada 9 askerimizi kaybettik dedi. Ankunda, bu konuda fazla spekülasyon yapmayalım, Güney Sudan'da 9 askerimiz öldü, 12 askerimiz de yaralandı dedi.

Uganda ordusu, Güney Sudan'da çatışmaların başlamasından 5 gün sonra bölgede konuşlanmıştı. Ugan'da ordusunun bölgeye gelmesiyle birlikte, Güney Sudan güvenlik güçleri isyancılar tarafından ele geçirilen Bor kentininin kontrolünü tekrardan elde etmişti.

Güney Sudan Eski Başkanı Riek Machar yanlısı isyancılar, Uganda'nın Güney Sudan'daki ordu birliklerini tamamen çekmesi çağrısında bulundu.