Güney Afrika: “İsrail” Apartheid Olarak İlan Edilmeli

Güney Afrika: “İsrail” Apartheid Olarak İlan Edilmeli

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Naledi Pandor Salı günü Siyonist varlığı bir apartheid devleti olarak sınıflandırmaya ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun gerekliliklerini yerine getirip getirmediğini doğrulamak için bir komite kurmaya çağırdı

Pandor'un yorumları, Güney Afrika'nın başkentlerinden Pretoria'da düzenlenen Filistin Afrika Misyon Başkanları'nın ikinci toplantısında yapıldı.
Güney Afrika'daki ilk Filistin büyükelçiliği 1995'te açıldı. Güney Afrika hükümetinin internet sitesindeki bir açıklama Pandor'un şu sözlerini tekrarlıyor: “1994'te demokrasinin doğuşundan bu yana, Güney Afrika her zaman Filistin'in bir müttefiki olmuştur ve sürekli olarak Filistinlilerin mücadelelerini vurgulamıştır. uluslararası platformlarda onlara destek oldu ve kapasitesi dahilinde maddi yardımda bulundu.”
Pandor, Filistin asıllı Amerikalı El Cezire muhabiri Shireen Abu Akleh'in Mayıs ayında Batı Şeria'daki bir “İsrail” baskını sırasında öldürülmesini kınayan hükümetin ilk temsilcisi oldu. Ayrıca Abu Akleh'in cenaze töreninde “İsrail” polisi tarafından yapılan şiddetli müdahaleyi Güney Afrika apartheid ordusunun gaddarlığıyla karşılaştırdı.
Pandor'un “İsrail” apartheid açıklaması, bu yılın başlarında “İsrail”in Filistin halkına karşı apartheid suçunu işleyen bir rejim olarak görülmesi gerektiğini suçlayan üç insan hakları raporunun ardından geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı