Gündeme Bomba Gibi Düşen Süleyman Soylu  İddiası

Gündeme Bomba Gibi Düşen Süleyman Soylu İddiası

Yerel seçim tartışmaları gidrek artarken siyaset kulisleri hareketlenmeye başladı Eski İçişleri Bakanı Sülmayman Soylunun Ankara'dan aday gösterileceği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul ve Ankara’yı geri almayı planyan AK parti , seçim için işi çok sıkı tutuyor. Heres Ak Parti'nin adayını merak ediyor . İşte AKP kulislerinden son bilgiler...

İSTANBUL İÇİN İKİ İSİM KONUŞULOR

Sözcü TV'de yer alan habere göre, AK Parti'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Sevdam' dediği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için iki isim öne çıkıyor. Seçimlerden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan İstanbul Milletvekili Murat Kurum ile Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun İstanbul adayı olabileceği iddia edildi.

Muhalefetin ise İstanbul'da gözü kulağı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nda. CHP'de değişim tartışmalarını başlatan İmamoğlu'nun yeniden İBB Başkanlığı için aday olacağı belirtiliyor.

ANKARA İÇİN SOYLU İDDİASI

Ankara içinse AK Parti'de eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ismi geçiyor. Adaylık sinyali veren Altınok geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Aday olursam kazanacağıma inanıyorum" demişti.

MANSUR YAVAŞ BELİRSİZLİĞİ

Muhalefet kanadındaysa öne çıkan isim ABB Başkanı Mansur Yavaş. Yavaş ismi ise "CHP'den mi yoksa İYİ Parti'den mi aday olacak?" tartışmalarına neden oluyor.