Gazze'de  Savaş   5.Gününde

Gazze'de Savaş 5.Gününde

Gazze'de saldırganlık beşinci gününde devam ediyor.. ve direnişin füzeleri azalmadı

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'ne yönelik askeri saldırılarını art arda beşinci gününde sürdürüyor. İşgal savaş uçakları Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, merkezinde ve güneyindeki evleri ve apartmanları hedef alarak çok sayıda insanı öldürdü ve yaraladı.

Direniş ise kentin çevresindeki yerleşim birimlerini farklı boyut ve menzilde yüzlerce füzeyle vurdu. İsrail ordu radyosu, Aşkelon, Nirim ve Üçüncü Göz yerleşimlerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

Bugün, Cumartesi, Al-Mayadeen muhabiri, İsrail'in Gazze şehrinin doğusundaki tarım arazilerine bir dizi hava saldırısı düzenlediğini bildirdi .

Ateşkesle ilgili çelişkili haberlerle ilgili olarak İslami Cihad hareketinden özel bir kaynak , dün Al-Mayadeen'e "ateşkes hakkında medyada konuşulanların doğru olmadığını" doğruladı.

Ayrıca, direnişin üst düzey bir yetkilisi bugün Cumartesi günü Al-Mayadin'e "savaşın devam ettiğini ve devam ettiğini" söyledi ve "Mısır'ın çabalarının devam ettiğini ve çabaları takdir ettiklerini ve onlarla olumlu bir şekilde ilgilendiğimizi" kaydetti.

İsrail medyası ise Gazze'deki direniş gruplarının büyük bir füze saldırısına hazırlandığından söz etti.

Filistin direniş gruplarının ortak odası ise yaptığı açıklamada, savaşın devam ettiğini ve ne pahasına olursa olsun şehitlerin kanına olan bağlılığını sürdüreceğini doğruladı.

Açıklamada, "Liderlerin şehit edilmesi, onların savaşın ve sahanın merkezinde, çatışma hatlarının ön saflarında yer aldıklarının ve şehitliklerinin İsrail işgaline ateş ve yıkımla karşılık vermeye devam ettiğinin kanıtıdır" denildi.

Bu açıklama, "Ortak Oda" Cuma günü Askeri Konsey üyesi ve "Kudüs Tugayları" operasyon birimi yetkilisi şehit İyad el-Hassani'nin yasını tutmasının ardından geldi .

Kassam Tugayları da savaşçı lider İyad el-Hassani'yi onurlandırdı ve "şehitlerin kanının boşa gitmeyeceğini, mücahitler için bir ışık ve işgalciler için bir ateş olacağını" teyit etti.

İsrail'in Salı sabahından beri Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığına yanıt olarak, Filistin direniş gruplarının ortak odası "Özgürlerin İntikamı" adı altında bir yanıt operasyonu başlattı .

Direniş en az 1.100 füzeyle Gazze Şeridi çevresindeki yerleşimleri ve işgal varlığının iç kesimlerindeki yerleşimleri hedef alırken, işgal Şeridi'ne yönelik baskınlarını sürdürüyor.

Kaynak: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı